Sund Kost >> Kost

Frugt er Godt for Fordøjelsessystemet

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 14 December 2018

Det er ikke kun frugt fyldt med vigtige vitaminer og mineraler, kan det også støtte et sundt fordøjelsessystem. Mens enhver slags frugt er til gavn for din generelle sundhed, visse frugter højt i specifikke næringsstoffer, der kan være mere fordelagtige end andre sorter. Spise en bred vifte af disse frugter at høste de fordele, de tilbyder dit fordøjelsessystem.

Fiber

Fibre er afgørende for din fordøjelse. Det hjælper dine tarme til at arbejde effektivt, så du har regelmæssig afføring, og de er mindre tilbøjelige til at udvikle forstoppelse eller hæmorider. Formål at få mellem 21 og 25 gram per dag, hvis du er kvinde, og fra 30 til 38 gram, hvis du er mand. En pære forsyninger 5.5 gram fiber og et æble indeholder 4.4 gram. Efterlader huden på frugter som æbler og pærer, fordi en betydelig del af den samlede fiber i frugt, er i peel. En kop hindbær indeholder 8 gram fiber, og 1,25 kopper jordbær forsyninger 3.8 gram. Bananer, appelsiner og rosiner er yderligere frugter høj i fiber.

Kalium

Kalium er et mineral, der fremmer ordentlig funktion af din tarm, og hele fordøjelsessystemet. Mineral, der gør det muligt for dine muskler til at trække sig gnidningsløst, som giver dit fordøjelsessystem til at arbejde mere effektivt. Du skal 4,700 milligram af kalium hver dag. En papaya indeholder 781 milligram af kalium, og 1 kop cantaloupe forsyninger 494 milligram. En banan indeholder 467 mg og en kiwi forsyninger 252 milligram. Mango, appelsiner, honningdug, pærer, ferskner og meloner er yderligere frugter, der leverer en god dosis af kalium.

C-Vitamin

Du har brug for masser af vitamin C for at fremme god fordøjelse, fordi de næringsstoffer hjælper med at omdanne fedt til energi. Det daglige behov for C-vitamin er 75 mg for kvinder og 90 mg for mænd. En appelsin indeholder 70 mg, og en grapefrugt indeholder 76 mg. Jordbær, kiwi, citroner og limefrugter er hver væsentlig frugt kilder til C-vitamin som godt.

Bromelain og Papain

Ananas indeholder bromelain, som hjælper på fordøjelsen. Bromelain hjælper med at reducere inflammation, som kan fremme en ordentlig fordøjelse, især efter operation eller på grund af visse sundhedsmæssige betingelser. Papaya forsyninger papain, et enzym, der fremmer en sund fordøjelse som hjælper din krop med at nedbryde proteiner i din mad.

Tips

Tilføj en servering af frugt til morgenmad og frokost som en enkel måde at øge dit indtag af disse nærende fødevarer. Skær en banan over dit morgenmadsprodukt, eller tilføje hakkede jordbær til havregryn. Frugt gør en sund snack, som godt. Spise en karton yoghurt med hakkede kiwi, ananas, papaya eller mango som en lækker snack, der tilskynder til en ordentlig fordøjelse. Har et æble med peanutbutter som en anden nærende snack.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære