Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvilken Frugt Er Lavt indhold af Jern?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 14 December 2018

Hvis du ikke får nok jern i din kost, dit immunforsvar vil ikke fungere så godt, du ikke har meget energi, og dit arbejde vil lide. Jern er afgørende for at gøre de røde blodlegemer, der transporterer ilt rundt i kroppen samt for celle differentiering. Men nogle mennesker er nødt til at begrænse mængden af jern, de indtager på grund af en arvelig tilstand, der kaldes hemochromatosis. Mens de fleste frugter og grøntsager er naturligt lavt indhold af jern, nogle har mindre jern end andre.

Jern-gratis Frugt

Asiatiske pærer indeholder ikke nogen strygejern og tomater, avocado, grapefrugt, æbler, mandariner, blommer, appelsiner, abrikoser og papaya indeholder kun små mængder af jern pr servering, eller mindre end 1 procent af den daglige værdi af 18 mg per dag. Disse er alle gode muligheder for folk, der ikke optager for meget jern.

Lav-jern Frugter

Selv om de er en lille smule højere i jern, mango, kiwi, star frugt, ferskner, honeydew melon, pærer, bananer, melon, citroner, meloner, nektariner, blåbær, fersken, jordbær og ananas er alle relativt lavt indhold af jern samt, der indeholder mindre end 0,7 mg per portion. De vil ikke i høj grad påvirke din samlede indhold af jern i kosten, hvis du spiser dem i moderate mængder.

Frugt og jernoptagelsen

Mens frugterne ikke har tendens til at indeholde meget strygejern, de har tendens til at være høj i c-vitamin C-Vitamin hjælper dig med at absorbere jern du bruger mere effektivt, hvilket betyder at spise frugt kan øge mængden af jern du optager fra andre jern-holdige fødevarer. Spise frugt på en særskilt tid fra, når du spiser fødevarer, der er højere indhold af jern kan begrænse denne effekt.

Overvejelser

Hvis du forsøger at begrænse mængden af jern, du spiser, spiser frisk frugt, da frugt på dåse har lidt mere jern per portion end den samme frugt, når den er frisk. Tørret frugt indeholder de mest strygejern, især hvis du spiser mere end én visning, der er nemt at gøre, da det anbefalet portionsstørrelse er kun 1/4 cup.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære