Sund Kost >> Kost

Er Frugt Kopper Sundt for Småbørn?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret: 06 December, 2018

Frugt kopper lave en nem snack til småbørn, som de kommer i små dele, og er meget transportabel. Frugt på dåse, som i frugt kopper, er normalt ikke lige så sunde som friske frugt, dog. Det skyldes, at det ofte har tilsat sukker, og canning proces kan ødelægge nogle af vitamin C. Stadig, frugt kopper kan være et godt alternativ til dit barn, hvis du vælger den rigtige type.

Sundere Frugt Cup Muligheder

Den sundeste frugt cup muligheder er dem dåse i vand eller frugt-juice. En 1/4-cup servering af frugt cocktail dåse i vand indeholder ca 19 kalorier og 4,5 gram sukker, mens samme størrelse servering af frugt cocktail dåse i kraftig sirup leverer 45 kalorier og 11 gram sukker. Begge typer af frugt cup indeholder omkring 0,6 gram fiber. Mens super-søde smag af frugt i kraftig sirup kan appellere mere til de unge, og det er ikke sundt for dem at forbruge en masse af tilsat sukker. Frugt kopper, der i stedet indeholde frugtsaft kan være et godt kompromis, da de er en smule sødere end frugt pakket i vand.

Vitaminer og Mineraler

Medmindre frugt kopper er befæstet med tilsatte vitaminer og mineraler, de kun indeholder små mængder, dels på grund af den lille portionsstørrelse. Småbørn vil få flere næringsstoffer fra at spise hakket op frisk frugt. Men, frugt cups hjælpe småbørn opfylde deres daglige anbefalede indtag af vitaminer og mineraler, der giver 2 til 4 procent af vitamin A og C og folat.

Anbefalet Indtag Af Frugt

Småbørn bør forbruge omkring 1 kop frugt om dagen, i henhold til USDA ChooseMyPlate. Dette omfatter friske, frosne, på dåse eller tørrede frugt samt juice. Men da børn har brug for de fleste af deres kalorier fra sunde fødevarer, begrænse deres forbrug af fødevarer med tilsat sukker, herunder frugt kopper dåse i let eller kraftig sirup. Tilsat sukker giver kalorier uden at tilbyde essentielle næringsstoffer. Der kan gøre det mere sandsynligt, at et barn spiser for mange kalorier og få vægt eller forbruge den rigtige mængde af kalorier, men ikke få nok af de essentielle næringsstoffer.

Overvejelser

Snarere end at gøre frugt kopper til en daglig snack, bruge dem som en behandler, når du er ude og omkring. Når derhjemme, at give dit barn frisk frugt og grøntsager til snack på, i stedet for at begrænse mængden af sukker og maksimere de næringsstoffer, som hun bruger. Men at spise frugt kopper er bedre end ikke at spise noget frugt, så hvis dette er den eneste måde, dit barn vil spise frugt, du behøver ikke at stoppe der betjener dem. Få hende til at prøve de forskellige sundere muligheder for at finde frugt kombinationer hun kan lide det bedst.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære