Sund Kost >> Kost

Gør Frugt Forårsager Insulin til at Gå Op?

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret 12 December 2018

Insulin fremstilles ved din bugspytkirtel og er forpligtet til at holde dit blodsukker under kontrol. Dog konsekvent forhøjet insulin-niveauer er forbundet med en højere risiko for at udvikle kroniske sygdomme, såsom visse typer af kræft og type 2 diabetes. Kulhydratindholdet i de fødevarer, du spiser, er den vigtigste faktor, der bestemmer, hvordan dine insulin niveauer vil reagere. Frugter indeholder kulhydrater, så de kan hæve dine insulin niveauer.

Indhold af kulhydrater i Frugt

Selv om de kulhydrater, der findes i frugt betragtes som sundere, fordi de er pakket sammen med masser af fibre og vigtige næringsstoffer, alle kulhydrater, herunder dem fra frugt, nedbrydes til sukker. Det sukker, der er opnået fra fordøjelsen af frugter kan hæve dit blodsukker, som igen skubbe din bugspytkirtel til at producere insulin. Jo flere kulhydrater, du spiser på en gang, jo højere dine insulin niveauer er tilbøjelige til at stige. For eksempel, dit insulinniveau vil stige mere efter at have haft en stor banan og appelsinjuice i forhold til efter at have spist tre druer. Med andre kulhydrater på samme tid, som en bolle, et stykke brød eller havregryn, kan også øge dine insulin niveauer.

Netto Kulhydrater

Hvis du ønsker at sammenligne forskellige portioner af frugt til at bestemme, hvilket vil øge dine insulin niveauer mest, du bliver nødt til at beregne deres net carb indhold. Mængden af total kulhydrater findes i en servering af frugt omfatter de naturlige sukkerarter, stivelse og fibre. Frugt indeholder varierende mængder af fiber, der er talt med som kulhydrater, men kan ikke nedbrydes til sukker. Beregning af netto kulhydrater, ved at trække fiber fra den samlede kulhydrater giver dig en bedre idé om, insulin-at øge potentialet af forskellige frugter. For eksempel, en kop hindbær indeholder 15 gram total kulhydrater, men 8.0 af disse fibre, som gør deres net carb indhold svarende til kun 7 gram.

Frugter med en Lav Insulin Virkning

Brug en ernærings-database for at sammenligne nettet carb indhold af forskellige frugter. Hvis du er bekymret med dine insulin niveauer, holde sig til frugt, der har den laveste netto carb indhold. Bær er den bedste løsning, med 7 gram netto kulhydrater pr kop hindbær, 8.2 gram netto kulhydrater pr kop jordbær og 6 gram netto kulhydrater pr kop brombær. I betragtning af, at en teskefuld sukker vejer 4 gram, hver kop bær giver det tilsvarende kun er 1 til 1,5 teskefulde sukker. Sådan en lille mængde sukker, der er ikke tilbøjelige til at forårsage en stor stigning i dit blod insulin niveauer.

Frugter med en Højere Insulin Virkning

Undgå bananer, med 28 gram netto carb eller 7 teskefulde sukker pr large frugt, mango, med op til 45 gram netto kulhydrater eller 11 teskefulde sukker pr frugt. Frugtsaft, selv usødet 100 procent ren, pakke en masse netto kulhydrater, med 38 gram netto kulhydrater eller næsten 10 teskefulde sukker pr 12-ounce servering af appelsinjuice, for eksempel. Tørret frugt kan også hurtigt at øge både dit blodsukker og insulin niveauer, fordi de udgør en meget koncentreret kilde til kulhydrater. En servering af 1/3 kop tørrede tranebær, for eksempel, giver 30.6 gram netto kulhydrater eller næsten 8 teskefulde sukker.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære