Sund Kost >> Kost

Fructose Intolerance i Kids

Fruktose er en simpel sukker, der forekommer naturligt i nogle fødevarer, -- især frugt. Det er 1,2 gange sødere end sucrose, eller tabel sukker, og på grund af dette, producenter ofte bruger det som en ekstra sødemiddel i mange forarbejdede fødevarer og drikkevarer. De fleste børn kan fordøje fructose uden et problem, men nogle børn mangler det enzym, der er nødvendig for at nedbryde og absorbere fructose. Sværhedsgraden af denne betingelse -- kaldet fructose intolerance -- kan variere fra mild til livstruende.

Typer

Fructose intolerance er et generelt begreb, der kan bruges til at beskrive to separate betingelser. Den første – og mere alvorligt – tilstand kaldes arvelig fructose intolerance. Børn med arvelig fructose intolerance er født uden det enzym, der er nødvendig for at nedbryde fructose. For et barn at have arvelige fructose intolerance, han skal modtage en unormal genet fra begge forældre. Den anden type af fructose intolerance kaldes fruktose malabsorption. Denne mindre alvorlig tilstand er karakteriseret ved en manglende evne til at fordøje og derover.

Symptomer

Symptomerne på hver type af fructose intolerance er forskellige, så godt. Arvelige fructose intolerance kan forårsage mere alvorlige symptomer, såsom irritabilitet, overdreven søvnighed, gulsot, kramper, opkastning og efter indtagelse af fructose. Symptomerne på fruktose malabsorption, er mindre alvorlige, og der er relateret til fordøjelsessystemet. De kan omfatte, mavesmerter, gas, oppustethed og diarré.

Prognose

De fleste børn med arvelige fructose intolerance kan leve et sundt, lykkeligt liv ved at undgå fructose og sucrose. Et lille antal børn, der kan udvikle sig en alvorlig leversygdom, selv med fjernelse af sukker fra kosten. Prognosen afhænger af, hvor hurtigt den fructose intolerance diagnosen blev stillet, er, hvor hurtigt fructose og sucrose er fjernet fra kosten, og alvorligheden af den betingelse, ifølge Medline Plus. Andre komplikationer kan omfatte anfald, gigt, lavt blodsukker, blødning og endda død.

Fødevarer for at Undgå

Fjernelse af fruktose fra dit barns kost er den eneste måde at forhindre symptomerne og reducere risikoen for komplikationer, som leversygdom. Undgå fødevarer, der indeholder fruktose, high fructose corn syrup, sorbitol og saccharose i ingredienslisten. Frugt, frugtjuice, pulveriseret sukker, sodavand, sportsdrikke, sødet mælk og honning, bør også fjernes fra dit barns kost.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære