Sund Kost >> Ernæring

Gør Fruktose Påvirker Børns Adfærd?

Mange forældre tror, at spise nogen form for sukker forårsager hyperaktivitet hos børn, selv om denne teori stadig ikke-beviste, ifølge Dr. Alan Greene, en børnelæge at skrive om medicinsk-informations hjemmeside DrGreene.com. Men hvis dit barn har fructose intolerance, en arvelig tilstand, der gør det svært for dit barn at bryde ned og bruge fruktose, at spise fødevarer, der indeholder fruktose kan forårsage adfærdsmæssige ændringer. Nogle spædbørn kan også have adfærdsmæssige forandringer, der er forbundet med fructose metabolisme. Se glæden i dit barns læge, hvis du tror, at han har adfærdsmæssige problemer, der er forbundet med fructose indtagelse.

Årsag

Den arvede mangel af et enzym, der nedbryder fructose, kaldet aldolase B, årsager fructose intolerance. Når dit barn spiser fødevarer, der indeholder fruktose, er hans krop ikke kan bryde det ned til glukose, alene i form af sukker, som kroppen kan bruge til energi. Som et resultat, dit barns blodsukker falder, en tilstand kendt som hypoglykæmi. Fructose intolerance også forårsager toksiner at opbygge i leveren, hvilket kan føre til en kronisk leversygdom. Fructose intolerance kan forekomme i mild eller mere alvorlige former.

Effekter

Både lavt blodsukker niveauer og lever sygdom, der opstår fra fructose intolerance kan forårsage adfærdsmæssige ændringer. Opbygning af leveren toksiner, der kan forårsage irritabilitet og overdreven søvnighed. Hypoglykæmi kan også forårsage irritabilitet samt rystelser og jitteriness, følelsesmæssige humørsvingninger, koncentrationsbesvær og -- i alvorlige tilfælde, når blod glucose niveauer falde til faretruende lavt niveau -- kramper. Undgå fødevarer med højt indhold af fruktose, herunder frugt og visse grøntsager samt nogle tabel sukker, hjælper med at kontrollere symptomerne på fructose intolerance.

Overvejelser

Nogle spædbørn kan opleve mere spædbarn kolik på grund af deres manglende evne til at absorbere kulhydrater i høj-fructose fødevarer. En Miami Children ' s Hospital undersøgelse offentliggjort i Maj 2002-udgaven af "Pediatrics" fundet en sammenhæng mellem spædbørns kolik og kulhydrat malabsorption fra apple juice, en high-fructose mad. Spædbørn givet apple juice havde en højere forekomst af gråd samt en stigning i fysisk aktivitet og energiforbrug i forhold til dem, der får druesaft, en drink, der er lavere i fructose.

Adfærd

High-fructose corn syrup, en menneskeskabte løgnehistorie, der finder vej ind i mange forarbejdede fødevarer, herunder sodavand, der er kommet under beskydning for eventuelt at bidrage til adfærdsmæssige problemer som autisme eller attention-deficit hyperactivity disorder, bedre kendt som ADHD. Men ingen undersøgelse har vist, at specielt HFC-eller enhver anden sukker -- faktisk medfører adfærdsændringer hos børn. En norsk undersøgelse, der blev offentliggjort i oktober 2006 nummeret af "American Journal of Public Health" kiggede på adfærdsmæssige problemer i teens i forhold til deres indtag af sodavand. Undersøgelsen viste, at teenagere, som drak mest sodavand -- mere end fire glas om dagen-havde den mest adfærd spørgsmål, men det er også konstateret, at teenagere, som drak noget sodavand havde flere adfærdsmæssige problemer end dem, der drak en moderat mængde. En gennemgang af 23 tilgængelige undersøgelser, der er gennemført ved Vanderbilt University forskere og rapporteret i November 1995 spørgsmålet om "JAMA" fandt ingen sammenhæng mellem sukkerindtag og hyperaktivitet.

Fruktose og Depression

Børn og teenagere med fruktose malabsorption måske har en højere risiko for at lide af depression. En spansk undersøgelse offentliggjort i Maj 2005 udgave af "Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition", fandt, at børn med fruktose malabsorption haft en depressiv sats 28.5 procent højere end den generelle befolkning. Forskere teoretiseret, at ufuldstændigt absorberet sukker kan reducere tilgængeligheden af tryptofan, der er en forløber for neurotransmitteren og humør modulator serotonin.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

Foto Credits

  • diagonale de pommes billede af richard fra villalon Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære