Sund Kost >> Kost

Fruktose Absorption Og Fordøjelse

Skrevet af Ann Jamerson; Opdateret 07 December, 2018

Fructose, eller frugt, sukker, forekommer naturligt i frugt og grøntsager. Som en enkelt enhed sukker, eller monosakkarid, kombinerer det med glucose til at skabe et polysakkarid, der kaldes saccharose, eller tabel sukker. Uanset hvordan du indtager det, din krop fordøjer og absorberer fructose på en måde, der svarer til andre kosten sukker, før du bruger det flere vigtige fysiologiske processer.

Fordøjelse og Absorption

Fruktose fordøjelse begynder i tyndtarmen. Din krop kan absorbere intakt polysakkarid molekyler. Derfor, hvis fruktose, som er til stede i form af saccharose, sucrase, et enzym, skal først bryde op saccharose i separate glucose og fructose komponenter. Enkelt fructose molekyler og derefter indtaste foring af tyndtarmen gennem en særlig kanal og afslut ud på den anden side ind i blodbanen, i henhold til Colorado State University. Når du er i blodbanen, fructose rejser med alle andre, der absorberes næringsstoffer til leveren for metabolisme og behandling.

Stofskifte

Fruktose stofskifte opstår udelukkende i leveren. Gennem en kompliceret proces, der kaldes fructolysis, fructose gennemgår flere kemiske og strukturelle ændringer med hjælp af aldolase B, et enzym i leveren. De færdigvarer, som svarer til en anden sukker kaldet glukose, kroppens primære energikilde. Disse glukose-molekyler, som derefter indtaste de samme veje som glucose, enten aerobe eller anaerobe respiration, til at producere energi.

Komplikationer

Fruktose malabsoprtion refererer til en tilstand, hvor din tyndtarmen kan ikke effektivt absorbere fructose molekyler. Som et resultat, fruktose bliver en fødekilde for bakterier, som det bevæger sig gennem resten af dit fordøjelsessystem tarmkanalen. Den bakterielle metabolisme af fruktose kan forårsage gas, abdominale kramper, oppustethed og diarré. De mere alvorlige fructose mave komplikation er arvelig fructose intolerance. Denne tilstand udvikler sig fra mangel af aldolase B, så din lever ikke korrekt metabolisere fructose. Din krop har brug for fructose til at nedbryde glycogen, opbevaring form af glukose, i dens enkelte dele for energi. Med fructose intolerance, dit blodsukker falder til et farligt niveau og skadelige stoffer opbygge din lever, efter PubMed Sundhed. Symptomerne omfatter irritabilitet, overdreven søvnighed, kramper, kvalme, opkastning og gulsot.

Påvirker i Høj Fructose Indtag

Indtagelse af for meget fruktose, at det også har konsekvenser. Harvard Health Publikationer bemærker, at Amerikanerne' fructose forbruget er tredoblet siden begyndelsen af 1900-tallet. Den primære kilde til fruktose har ændret sig fra frugt og grøntsager til raffineret sukker og high fructose corn syrup i sodavand, frugt, drikkevarer, kager og korn. Forskning viser, at fruktose stofskifte producerer fedt molekyler, som biprodukter; mere fruktose din lever er til at fordøje, jo mere fedt hober sig op. Et 2017 undersøgelse offentliggjort i "Næringsstoffer", viste, at overskydende fructose indtagelse forårsager ikke-alkoholiske fedtlever sygdom, forhøjet blodtryk og lipider og insulinresistens. Disse kombinerede effekter øge din risiko for metabolisk syndrom, også kaldet prædiabetes.

Om Forfatteren

Ann Jamerson begyndte at skrive annoncer og informative brochurer for forskning, forsøg i 2003 under et praktikophold hos en alcohol and drug research center. Hun hjalp til i skrivning og redigering af manuskripter vedrørende brystkræft gener og psykosociale effekter på de berørte patienter. Hun fik sin bachelorgrad i biologi fra University of California, San Diego og er i øjeblikket deltager sygeplejeskole.

ADVERT

Mest populære