Sund Kost >> Ernæring

Er Frosne Jordbær Sunde?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 17 December 2018

Jordbær er en sund kilde til vigtige vitaminer og mineraler, og fryse dem, bevarer disse næringsstoffer. Usødet frosne jordbær indeholder kun 77 kalorier per kop, men de fleste mærker af frosne jordbær indeholder en betydelig mængde af tilsat sukker, som øger kalorie tæller til 245 kalorier per kop. Vælge den rigtige form af frosne jordbær for at få vigtige næringsstoffer uden at indtagelse af for meget sukker.

Sukker

En 1-cup servering af sødet frosne jordbær indeholder ca 61 gram sukker, hvilket er betydeligt mere end den daglige øvre grænse på 24 gram for kvinder og 36 gram for mænd. At spise store mængder af sukker på en regelmæssig basis, kan få dig til at indtage for mange kalorier, hvilket svarer til en usund vægtøgning. Når du medtager alt for meget sukker i din kost, du er på en øget risiko for huller i tænderne og forhøjede triglycerider, som kan øge din chance for at udvikle hjerte-kar-sygdom. En kop usødet jordbær, der ikke indeholder tilsat sukker, hvilket gør det til en mere nærende valg.

C-Vitamin

En kop usødet, jordbær indeholder 91 milligram C-vitamin, og den samme mængde af jordbær sødet indeholder 106 mg. Disse doser er mere end 75 milligram, der kræves for voksne kvinder på daglig basis, og de 90 mg voksne mænd, har brug for hver dag. Få masser af C-vitamin beskytter dit immunforsvar, og ødelægger de frie radikaler, stoffer, der kan forårsage celle skader, som kan føre til sundhedsmæssige betingelser, såsom kræft og hjerte-kar-sygdom. C-Vitamin understøtter vækst og reparation af din hud, sener, blodkar, tænder og tandkød. Vitamin aids sår healing så godt.

Folat

Det daglige behov for folat er 400 mikrogram for raske, voksne og 600 mikrogram for gravide kvinder. En 1-cup servering af tilsat sukker eller andre sødemidler eller frosne jordbær sødet hver forbrugsstoffer 38 µg folat mod disse mål. Folat understøtter sunde øjne, hud og hår. B-vitamin aids korrekt DNA-dannelse og hjernens funktion. Den vitamin er særlig vigtig under graviditeten, fordi det fremmer ordentlig dannelse af celler og væv. Folat forhindrer også, at visse misdannelser som ganespalte, spina bifida, og skader på hjernen.

Tips

Læs ingrediens oplysninger og ernæring fakta, før du vælger en pakke med frosne jordbær. Vælg et mærke, der ikke indeholder tilsat sukker for at holde maden så nærende som muligt. Puré usødet frosne jordbær i din favorit smoothie opskrift eller optø bærrene, hak dem i små stykker og rør dem i en skål havregryn eller karton med lavt fedtindhold almindelig yoghurt. Tø frosne jordbær og bage dem til boller eller brød til at øge den ernæringsmæssige værdi af bagværk. Tilføj optøede jordbær til frugtsalat som en anden nærende måde at inkludere dem i din sunde kost plan.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære