Sund Kost >> Kost

Fire Klasser af fordøjelsesenzymer

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret: 06 December, 2018

Fordøjelsesenzymer er afgørende for din krops evne til at nedbryde og udtrække næringsstoffer fra den mad, du spiser. Produceres naturligt af kroppen, forskellige typer af fordøjelsesenzymer påvirke forskellige typer af fødevarer. Nogle gange din krop mangler, eller at den ikke producerer nok af et bestemt type af fordøjelsesfremmende enzym til at håndtere en bestemt fødevare. Dette er grunden til, at nogle mennesker er laktose intolerante. Sammen med at tage kosttilskud, er at opretholde en sund kost kan hjælpe med at støtte din fordøjelsesenzymer.

Amylase – Knasende Kulhydrater

Amylase hjælper dig med at nedbryde kulhydrater, du spiser til sukker, som kroppen har brug for energi. - Amylase, der produceres naturligt i kroppen. Lav amylase niveauer har været forbundet med en højere risiko for metabolisk syndrom. Dette er en samling af betingelser, herunder mave fedt, lavt niveau af gode kolesterol) og høje niveauer af triglycerider, som kan føre til for højt blodtryk. Metabolisk syndrom kan øge din risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og visse typer af kræft. Du kan støtte din krops niveauer af amylase ved at tygge din mad grundigt, fordi spyt amylase udgivet i munden er det første skridt i at fordøje kulhydrater.

Gelatinase – At Nedbryde Gelatine

Gelatinase, som navnet antyder, er nødvendig for at nedbryde gelatine. Dette refererer ikke kun til den slags gelatine findes i desserter eller i gelé, men det gelatine findes i bindevæv i musklerne af dyr. Gelatinase bryder dette bindevæv, der giver kroppen til at absorbere de næringsstoffer, som den indeholder.

Lipase – At Fordøje Fedtstoffer

Lipase er udgivet af din bugspytkirtel og der er behov for til at fordøje fedtstoffer. Når de fedtstoffer du spiser nå dine tyndtarmen, de er blandet med galde, der frigives fra din lever. Denne væske er blandbar med fedt og emulsifies dem, ligesom at tilsætte eddike til at olivenolie emulsifies olie. Denne emulsion er nødvendigt at bryde ned fedtstoffer til molekyler, der er lille nok til, at din tyndtarmen til at absorbere. Alt for mange fedt-molekyler i blodet kan blokere dine arterier og ophobes omkring dine organer, sætter dig i risiko for højt blodtryk, slagtilfælde, hjerteanfald og visse kræftformer. Den bedste måde at holde disse niveauer ned er at begrænse animalske produkter, og spise de sunde fedtstoffer, der findes i avocado, fisk og olivenolie.

Protease – Behandling Proteiner

Protease, der er nødvendigt for at nedbryde proteiner. Det første skridt i denne proces, der foregår i din mave, hvor pepsin nedbryder de proteiner, du har slugt. Når fordøjet, de er sendt til din tyndtarmen, hvor de er yderligere nedbrudt af enzymer, der udskilles af din bugspytkirtlen og tyndtarmen. Få dine proteiner fra magert kød, fisk, bønner, nødder og fedtfattige mejeriprodukter til at hjælpe med at sikre, at din krop får nok protein, uden også at tage for meget fat.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære