Sund Kost >> Kost

De Former af Jern i Kosttilskud

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 14 December 2018

Jernmangel er en af de mest almindelige vitamin-og mineralmangel, med så meget som 80 procent af verdens befolkning, der er mangelfuld i strygejern, i henhold til Kontoret for Kosttilskud. Du har brug for jern til at danne de røde blodlegemer, der transporterer oxygen i hele din krop, celle differentiering, immunforsvaret og produktion af energi. Hvis du ikke får nok jern gennem din kost, er du muligvis nødt til at tage jerntilskud.

Jern vs. Jern Jern

Jern bruges i strygejern kosttilskud falder i to kategorier: ferro-jern og jern jern. Kosttilskud du bruger jern jern, herunder jern (iii) ammoniumcitrat, er ikke som absorberes godt som dem, der indeholder jern strygejern, såsom jern fumarate, ferrogluconat, jern-og sulfat, jern-og laktat, jern-og glycin og jern tocopherolsuccinat hidrørende.

Elementært Jern Indhold

Strygejern kosttilskud indeholder forskellige mængder af grundstoffet jern, som er den mængde jern, der er til rådighed for absorption, afhængigt af hvilken form af jern bruges i supplement. For eksempel, ferrogluconat indeholder kun 12 procent af grundstoffet jern, jern-og sulfat indeholder 20 procent af grundstoffet jern og jern-og fumarate indeholder 33 procent af grundstoffet jern. Kosttilskud, der indeholder jern fumarate og ferrogluconat normalt kun indeholder halvdelen af den mængde af elementært jern, der findes i jern-og sulfat kosttilskud på grund af de forskellige molekylære vægt af disse typer af jern, betyder, at du er nødt til at tage dobbelt så meget for at få samme dosis af jern.

Bivirkninger

Jerntilskud kan forårsage bivirkninger, herunder diarré, opkastning, kvalme, dårlig mave og forstoppelse. Langsomt arbejder op til den fulde dosis, der kan begrænse disse bivirkninger, som kan tage jern med mad. Men at tage jern med visse fødevarer og drikkevarer, som begrænser optagelsen af jern, især hvis du tager det sammen med mejeriprodukter, kaffe, morgenmadsprodukter og kaffe. Mens jern-og sulfat er den mest anvendte type af jerntilskud, at skifte til en anden form af jern og sænke den daglige dosis kan hjælpe til at begrænse bivirkninger hos nogle mennesker, mens du stadig er gradvist stigende jerndepoter.

Overvejelser

Selvom du kan være fristet af coated og slow-release former for jerntilskud, da disse normalt ikke forårsage de samme bivirkninger, som ikke er overfladebehandlede, jerntilskud, læger normalt ikke anbefale dem. De er dyrere, samt at det er mindre effektiv. I stedet, tale med din læge om andre måder at begrænse eventuelle bivirkninger, du kan opleve.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære