Sund Kost >> Kost

De Bedste Fødevarer og Snacks at Spise, Når Du Har Type 2-Diabetes

Skrevet af Anni Kamps; Opdateret juli 20, 2017

I modsætning til type 1-diabetes, type 2-diabetes kan ofte være kontrolleret med diæt og motion alene, uden at skulle tage medicin eller insulin skud. Håndtering af type 2-diabetes med diæt betyder ikke, du er nødt til at give op din foretrukne fødevarer, selv om. Det centrale er at finde fødevarer, der er både velsmagende og godt for din krop. Selv om alle de fødevarer, der kan passe ind i en sund kost, når der spises i moderate mængder, der er nogle fødevarer, der er særligt nyttige i forvaltningen af type 2-diabetes og forebyggelse af diabetes-relaterede komplikationer.

Grundlæggende Ernæring

Efter en sund kost, kan hjælpe dig med bedre at styre din diabetes og mindske din risiko for diabetes-relaterede komplikationer. For eksempel hjerte-sygdom er den hyppigste årsag til tidlig død blandt personer med enten type 1 eller type 2 diabetes, men folk med type 2 diabetes er ofte i en endnu større risiko for hjertesygdom, fordi de har høj forekomst af fedme, unormale lipid niveauer og for højt blodtryk, som alle er uafhængige risikofaktorer for hjertesygdom. Andre mulige sundhedsmæssige komplikationer af type 2-diabetes omfatter problemer med din omsætning, øjenproblemer, nerve skader og problemer med dine nyrer. Du kan nedsætte risikoen for disse komplikationer ved korrekt håndtering af din type 2-diabetes, som omfatter at spise en nærende kost, der fremmer blodsukker, hjerte sundhed og en sund vægt.

Fiber

Fiber er en form for kulhydrat, der især kan være til gavn for mennesker med type 2-diabetes. Fiber kan hjælpe med at holde dit blodsukker stabilt og forlænge mæthed, når du spiser, og dermed hjælpe dig med at spise mindre. Derudover spiser fiber kan hjælpe med at reducere dit kolesteroltal, som vil nedbringe din risiko for hjertesygdomme. Nogle af de bedste fødevarer, kilder til fiber er frisk frugt, grøntsager og hele korn. Bønner, bælgfrugter, nødder og frø indeholder også fibre, og de er fremragende til ikke-animalske kilder til protein, som er godt. For at optage mere fiber i din kost, så prøv at spise en skål havregryn med frisk frugt til morgenmad, eller lave en sandwich ved hjælp af hele hvede brød og alle-naturlige jordnøddesmør. For en fiber-fyldt snack, så prøv med friske grøntsager og fedtfattig dip, en ounce af mandler eller en skål for usødet strimlet hvede korn med skummetmælk.

Sunde Fedtstoffer

Fordi det at have type 2-diabetes øger din risiko for hjertesygdom, er det en fordel at omfatte hjerte-sunde umættede fedtstoffer i din kost. For eksempel, omega 3-fedtsyrer er en type af umættede fedt, der er beskyttende mod hjertesygdomme. Hver dag, bør du sigte mod at spise mindst én fødevarer kilde til omega-3 fedtsyrer, såsom nødder, raps olie, hørfrø eller fede fisk. Supplere din kost med andre umættede fedtstoffer, såsom dem, der findes i nødder, oliven olie og frø, kan også være til gavn for sundheden for dit hjerte. For at få den maksimale gavn af hjerte-sunde fedtstoffer, bør du reducere den usunde mættede og trans fedt i din kost ved at vælge magre animalske fødevarer, såsom skinless kyllingebryst og fedtfattige mejeriprodukter, og begrænse dit indtag af bagværk, forarbejdede snacks og stegte fødevarer, som er almindelige kilder til transfedtsyrer. Begrænsning af usunde fedtstoffer, der kan hjælpe dig til at sænke dit kolesteroltal, som ofte høj hos mennesker med type 2-diabetes.

Nærende Fødevarer

Mange mennesker med type 2 diabetes er overvægtige. At miste ekstra vægt kan hjælpe med at normalisere dit blodsukker og nedsætte din risiko for fedme-relaterede komplikationer. For at tabe sig, skal du indtage færre kalorier, end du forbrænder. For at gøre dette, skal du vælge fødevarer, der er næringsstof-tætte, hvilket betyder at de enkelte fødevarer indeholder en masse sunde næringsstoffer for et relativt lavt antal kalorier. God nærende snack indstillinger omfatter frisk frugt, fedtfattig hytteost eller yoghurt, grøntsager, hele korn brød eller luft-poppet popcorn. Andre nærende fødevarer at spise for vægt tab omfatter, men er magert protein fødevarer, såsom æggehvider, bønner, fjerkræ uden skind, hele korn pasta og fedtfattige mejeriprodukter. Krydderier fødevarer med citronsaft eller friske krydderurter snarere end marinader og krydderier kan også reducere kalorier i din kost, og hjælpe dig med at tabe vægt.

Om Forfatteren

Anni Kamps er registreret og har licens diætist med en master of science grad i ernæring fra Case Western Reserve University. Hun rådgiver klienter om en bred vifte af ernæringsrelaterede emner, herunder vægttab, hjerte-kar-sundhed, sport ernæring og håndtering af diabetes.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære