Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer, Der Fremmer Gode Bakterier

Selv om du måske tror, at alle bakterier er skadelige, er de mange forskellige arter af gavnlige bakterier, der bor i dit fordøjelsessystem tarmkanalen, hvor de udfører en række funktioner, der hjælper med at beskytte dit helbred. At spise visse fødevarer, der kan hjælpe med at holde disse kolonier af gode bakterier, sund og kan også opfylde dem, når en sygdom eller anden tilstand reducerer deres numre.

Normal Flora

De gavnlige bakterier, der lever i din fordøjelseskanalen er for det meste ligger i din store tarmen, eller tyktarmen, og er samlet kaldes din normale flora. Omkring 100 billioner mikroorganismer fra mere end 500 forskellige arter, der normalt bebor din kolon, hvis du er sund, ifølge Harvard Medical School Familiens Sundhed Vejledning. Disse bakterier hjælper med at holde væksten af patogene bakterier du indtager din mad i skak, forhindrer dem i at vokse ud af kontrol, og gør dig syg. De skal også bidrage til at støtte dit immunforsvar, støtte i absorption af mineraler fra din kost og producere K-vitamin, er en vigtig koagulationsfaktor.

Mejeri-Produkter

Probiotiske fødevarer, der indeholder levende bakterie kolonier, der ligner eller er identiske med dem, der normalt bor i din fordøjelseskanalen. Indtagelse af disse fødevarer regelmæssigt kan bidrage til at støtte din normale flora ved at tilføje nye, levende mikroorganismer til dit tarmsystem. De kan også hjælpe med at genopbygge disse kolonier, når de er beskadiget som følge af en sygdom, eller når du tager antibiotika, som kan skade disse sunde bakterier. Yoghurt, der indeholder levende bakterier og mælk med acidopholus bakterier tilføjet er probiotiske fødevarer, der kan understøtte eller supplere din normale flora. Tjek produkt etiketter for at bekræfte, at det produkt, du vælger, indeholder levende kulturer. Kefir er også en probiotiske mejeri fødevarer, fremstillet ved tilsætning af gær og bakterier til at ko -, gede-eller fåremælk. Fordi disse mikroorganismer kan nedbryde laktose, som de vokser, kefir er laktosefri og et godt valg, hvis du er laktose-intolerant.

Gærede Fødevarer

Fødevarer, der er blevet gæret ved at tilføje live, gavnlige bakterier er også probiotiske fødevarer. Som eksempler kan nævnes natto og tempeh, fremstillet ved gæring af sojabønner, og miso, som er en kombination af soyabønner, byg, ris og andre kornsorter, der er gæret med en type svamp. Flere gæret kål retter indeholder også kolonier af sunde bakterier, der kan understøtte eller supplere din normale flora. To typiske eksempler er sauerkraut, fremstillet ved gæring af kål og salt, og kimchi, en krydret, marineret koreanske skål med fermenteret kål, radiser, gulerødder, hvidløg og flere krydderier. Den sunde mikroorganismer i disse gærede retter variere noget afhængigt af, hvordan de er produceret, men som regel består af medlemmer af slægterne Lactobacillus, Aspergillus, Rhizopus og Pediococcus.

Hvordan Man Bruger

Hvis du er vant til at forbruge probiotiske fødevarer, tilføje dem til gradvist at din almindelige kost til at minimere mulige bivirkninger såsom gas og oppustethed. Erstatte almindelig mælk med mælk, der indeholder acidophilus og vælge yoghurt eller kefir som en del af din morgenmad eller frokost, eller som erstatning for mælk med korn. Tilføj natto til ris eller andre kogte korn; brug miso i supper eller som smørepålæg på brød eller et krydderi på kogte grøntsager eller kød. Undgå at tilføje produkter til varm mad, da høj varme kan ødelægge levende bakterier. Snarere, varme skålen først, og lad det køle lidt før du tilføjer den probiotiske fødevarer. Tal med din læge eller en registreret diætist om de mulige fordele af probiotika, før de indtager dem regelmæssigt.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære