Sund Kost >> Ernæring

Hvad Foods Blandet Med Linser Giver en Komplet Kilde til Aminosyrer?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret November 28, 2018

Linser er en nem-at-lave mad bælgplanter ofte bruges i salater, gryderetter, supper og gryderetter. De er også nærende, hvilket giver dig flere næringsstoffer, herunder fiber, og folat, jern, kalium, fosfor, calcium og protein. Men protein i linser er ufuldstændig, da det ikke indeholder tilstrækkelige mængder af alle de essentielle aminosyrer.

Komplet Proteiner

Blanding af små mængder af komplette proteiner med linser vil give dig en komplet kilde til aminosyrer. De fleste vegetabilske kilder til protein er ufuldstændige, med undtagelse af soja og quinoa, men animalske kilder til protein, herunder mejeriprodukter, kød, fisk, fjerkræ og æg er komplette proteiner. Et eksempel på en ret som denne er linser og oksekød gryderet.

Korn

Korn, såsom ris, havre, hvede, rug og majs, kan fungere som et supplement til protein for bælgfrugter som linser. De indeholder cystein og methionin, at linser mangel, og linser giver lysin, at kornene ikke indeholder nok af. Fuldkorn er en mere nærende end raffineret korn. Bælgfrugter og korn er en af de mest almindelige bindinger for supplerende protein. Indisk daal med ris er et eksempel på en linser og korn skål.

Nødder og Frø

En anden mulighed for supplerende proteiner til bælgfrugter som linser er nødder eller frø. Denne komplementære parring er bedre end bælgplanter og korn, da det giver dig mere komplet protein, men det er ikke så almindelige. Overvej at lave en salat med både linser og nogle typer nødder. Du kan bruge linser i en Waldorf salat, for eksempel, at gøre det til et komplet måltid med protein.

Overvejelser

Supplerende proteiner, der kun skal spises samme dag, ikke nødvendigvis er på samme måltid, for at få deres fordele. De fleste mennesker, selv vegetarer, behøver ikke at planlægge deres kost ud nøje for at få nok komplet protein; de får masser, så længe de har en varieret kost. Men, dem med meget begrænset kost, såsom dem, der er på en rå vegansk kost, kan have til at planlægge mere omhyggeligt at opfylde deres proteinbehov.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære