Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Fødevarer At Gøre Du Føler Dig Fyldt Med Energi?

Alle fødevarer, der giver energi i form af kalorier, men det betyder ikke, at de påvirker din energi niveauer samme måde. Sukkerholdige slik, for eksempel udløse hurtige energi overspænding. Fordi de har en betydelig indvirkning på dit blodsukker, men du er mere tilbøjelige til at gå ned hurtigt. At spise en bred vifte af sunde fødevarer som en del af en afbalanceret, kaloriefattig passende kost, kan hjælpe med at sikre, at din energi og næringsstof behov er opfyldt. For de bedste resultater, søge vejledning fra en registreret diætist.

Frugt og Grøntsager

De fleste friske frugter og grøntsager er lav på det glykæmiske indeks, som er et mål for, hvordan fødevarer påvirker dit blodsukker. Et lavere tal angiver, at fødevarer, der har en mild effekt på blodsukkeret. Grøntsager giver også sunde mængder af antioxidanter. Spise fødevarer med højt indhold af antioxidanter, såsom vitamin C og beta-caroten, er et nyttigt skridt i retning af at forbedre dit humør og hjerne-funktion, som bidrager til en følelse af energi, ifølge en 2009 artikel i "Dagens Diætist." Antioxidant-rige frugter og grøntsager omfatter bær, citrus frugter, peber, mørke bladgrøntsager, gulerødder, tomater og søde kartofler.

Fuldkorn

I modsætning til raffinerede korn, hele korn, der ikke er blevet skrabet af værdifulde næringsstoffer indhold-herunder fiber og antioxidanter. Som et resultat, hele korn, der har et lavere glykæmisk påvirke og fremme en positiv, vedvarende energi-niveauer mellem måltider. Fuldkorn er også nogle af de mest nærende kulhydrater, som er kroppens og hjernens vigtigste energikilde. Colorado State University Extension anbefales at spise fuldkorn og andre kulhydratrige fødevarer forud til at arbejde ud, og straks efter intens motion for at genoprette energi og til at beskytte mod træthed. Nærende hele korn fødevarer omfatte havregryn, 100 procent hele korn brød og korn, air-poppet popcorn, brune ris, vilde ris og quinoa.

Fede Fisk

Fede fisk som laks, makrel, ørred, hellefisk og sardiner, der indeholder rige mængder af omega-3 fedtsyrer -- fedt, din krop har behov for og skal have fra maden. Omega-3 fedtstoffer spiller en vigtig rolle i hjernens funktion, stemning og det samlede energiforbrug. Indtagelse af for få omega-3 fedtsyrer, kan medføre træthed og humørsvingninger, ifølge University of Maryland Medical Center.

Nødder og Frø

Nødder og frø er også rige på antioxidanter og sunde fedtstoffer. At øge dit indtag, tilføje jorden hørfrø eller valnødder til dine måltider og snacks. "I dag er Diætisten anbefaler, at skære ned på forarbejdede snacks, såsom kager og hvid bagels og snack på hele fødevarer, som hele korn brød toppet med jordnøddesmør eller hele korn toppet med nødder eller frø. Mandler, jordnødder, paranødder, solsikkefrø og græskarkerner er alle chock-fuld af antioxidanter.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

Foto Credits

ADVERT

Mest populære