Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer med Lavt Natrium & Stivelse

Stivelse er komplekse kulhydrater. De giver fire kalorier per gram, så high-stivelsesholdige fødevarer kan være højt kalorieindhold og som kan forårsage besvær med at styre din vægt. Natrium er et vigtigt næringsstof for at opretholde væskebalancen, men for meget af denne elektrolyt kan forårsage højt blodtryk. Højt natrium fødevarer er ikke nødvendigvis høj i stivelse, men nogle fødevarer, især forarbejdede fødevarer, er høj i begge.

Friske Grøntsager

Mest friske grøntsager er naturligvis lavt natrium og stivelse, selv om nogle grøntsager, såsom selleri, indeholder små mængder af natrium. En lav-natrium mad, der er mindre end 140 mg natrium per portion, i henhold til MayoClinic.com. Den daglige anbefalede indtag for kulhydrater, der er baseret på en 2,000 kalorie diæt, er 300 gram; stivelse har ingen daglig værdi. Spinat, grønkål, salat, tomater, squash, broccoli og kål har næsten ingen stivelse, og de er lavt natrium.

Stivelsesholdige grøntsager omfatter majs, yams, pastinak og kartofler. En halv kop hver af disse grøntsager indeholder ca 15 gram kulhydrat. Ikke-stivelsesholdige grøntsager er lav i kalorier og fedt, og mange af dem er højt på kostfibre, kalium, vitamin C og vitamin A. Dåse grøntsager ofte har tilsat salt og er høj i natrium.

Protein Fødevarer

Kød, fjerkræ, æg, fisk og skaldyr, der er fri fra alle kulhydrater, herunder stivelse. De har små mængder af natrium og betragtes som lav-natrium fødevarer, fordi de har mindre end 140 mg natrium per portion. Forarbejdet kød som pølser, skinke, bacon og frokost, kød, har en tendens til at være høj i natrium. Magert oksekød og svinekød, hvid-kød, kylling uden skind og æggehvider er lavere i kalorier, mættet fedt og kolesterol end fede udskæringer af kød, mørkt kød, fjerkræ med huden og æggeblommer eller hele æg.

Mejeriprodukter

Mælk indeholder ca 107 mg natrium per kop. Det er en lav-natrium mad. Mælk, ost og yoghurt er også lav på stivelse. De indeholder nogle kulhydrater, laktose eller mælkesukker. Mejeriprodukter er gode kilder til kalcium, hvilket er essentielt for at opbygge og vedligeholde stærke knogler, kalium og protein. Fedt mejeriprodukter er lavere indhold af mættet fedt end fuldfed valg. Is og sukker-sødet yoghurt er høj i kalorier og kulhydrater.

Fedt

Rene fedtstoffer, såsom olier og smør, indeholder ingen stivelse og næsten ingen natrium. Saltet smør og forberedt fat-baserede fødevarer, såsom salatdressinger, mayonnaise og smør-baserede saucer, kan være høj i natrium. Dressinger og saucer kan indeholde stivelse fra gelatineringsmidler, såsom majsstivelse. Smør, palmeolie og kokosolie er høj i usunde mættede fedt, i henhold til MayoClinic.com. Oliven, majs, tidsel, solsikke-og rapsolie er lavt indhold af mættet fedt og kilder af hjerte-sunde umættede fedtstoffer.

Om Forfatteren

Natalie Stein, som har specialiseret sig i vægttab og sportsernæring. Hun er baseret i Los Angeles og er en assisterende professor med Programmet for folkesundhed ved Michigan State University. Stein har en master of science grad i ernæring og har en master of public health grad fra Michigan State University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære