Sund Kost >> Sunde Måltider

Fødevarer Lav i Raffineret Sukker

Raffineret sukker, også kendt som raffinerede kulhydrater eller simple sukkerarter, der er tilføjet til fødevarer for sødme og konsistens under produktion af fødevarer. Der er ingen grund til at bekymre sig om de naturligt forekommende sukkerarter i frugt og mejeriprodukter, men til at overvåge din indtagelse af tilsat raffineret sukker er vigtig for den generelle sundhed, som disse sukkerarter give ringe ernæringsmæssig værdi, og kan føre til overskydende kalorieindtag. Oftest vil du finde raffineret sukker i forarbejdede fødevarer som brød, morgenmadsprodukter, drikkevarer og desserter.

Hele Fødevarer

Du vælger minimalt forarbejdede fødevarer er en nem måde at kontrollere, hvad der er i den mad, du spiser, og begrænse dit indtag af raffineret sukker. For at holde dit indtag af raffineret sukker på et minimum, skal du vælge fødevarer, der har ikke været dåse, indrammet eller på anden måde behandles. Dette omfatter hele korn, friske eller frosne frugter og grøntsager, usødet fedtfattige mejeriprodukter mejeriprodukter og proteiner som kød, bønner og nødder.

Shopping Tips

Når man ser for hele korn, der er minimalt forarbejdet, er du nødt til at tænke ud af boksen. Søg for hele havregryn, quinoa, bulgur, brune ris og hele hvede produkter uden tilsat salt. Friske og frosne frugter og grøntsager ikke indeholder raffineret sukker, og har kun en lille mængde af naturligt forekommende sukker, hvilket gør disse optimale valg. Vælg almindelig yoghurt og mælk på mejeriet midtergangen, fordi dem, der er krydret eller have frugt tilføjet ofte indeholder raffineret sukker.

Hvordan til at Spotte Raffineret Sukker

Ser man på ernæring fakta panelet vil ikke fortælle dig hele historien om raffineret sukker i din mad. Den samlede kulhydrater og sukker, der er opført på fødevarer mærket omfatter naturligt forekommende og raffineret sukker, der tilsættes til fødevarer. At læse ingredienslisten er den bedste måde at finde ud af, om en fødevare indeholder raffineret sukker. En fødevare indeholder raffineret sukker, hvis det viser rørsukker, brun sukker, majs sødemiddel eller sirup, frugt juice koncentrat, malt, sukker eller andet, der ender på "-ose", såsom fruktose, dextrose og saccharose.

Lad dig ikke Narre

Naturligt forekommende raffineret sukker fungerer på samme måde som alle sukker gør kroppen; de giver også overskydende kalorier og vil medføre en stigning i blodsukker. Eksempler på naturlige raffineret sukker omfatter honning, melasse, rå sukker, økologisk sukker, agave nektar, frugt og juice koncentrerer sig som æble, druer eller rosiner. Ofte er disse raffineret sukker vil blive brugt i brød, morgenmadsprodukter, protein eller frugt barer og sødet drikkevarer, der er mærket "naturlige" eller "økologiske", men disse naturlige sukkerarter, er der stadig en kilde af raffineret sukker.

Om Forfatteren

Lindsay Stern er en registreret diætist og licens ernæringsekspert, der har arbejdet i fællesskab og klinisk ernæring siden 2006. I øjeblikket er hun specialiseret sig i wellness og forebyggelse og har været en certificeret Sundheds-og Wellness Coach siden 2012. Stern har Master of Public Health nutrition fra University of Minnesota.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/Fotos.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære