Sund Kost >> Kost

Fødevarer til Ammende Mødre

Skrevet af Lauretta Claussen; Opdateret 14 December 2018

Amning giver vigtige næringsstoffer og vitaminer til din baby. Men mange mødre er forvirret over hvad de skal spise for at give den sikreste og sundeste modermælk. En mors kost kan påvirke hendes ammende baby, at gøre en sund kost med tilstrækkelige kalorier og masser af væske er afgørende vigtigt for ammende kvinder.

Afbalanceret Kost

Generelt er den ideelle kost for en ammende kvinde er ikke så forskellig fra en sund kost i alle stadier af livet. La Leche League International anbefaler en afbalanceret kost, der indeholder friske grøntsager og frugter, hele korn, protein fødevarer og små mængder af fedt. Disse fødevarer skal være så naturlige som muligt,-- whole foods med få tilsætningsstoffer eller forurenende stoffer. Men alligevel er La Leche League understreger, at det store flertal af ammende kvinder ikke følger en perfekt kost på alle tidspunkter. Amning er stadig sikker og sund, selv når moderens kost er mindre end ideelt.

Ekstra Kalorie Behov

Mens ammende, kvinder kræver flere kalorier, end de ellers ville. Selvom faktiske kalorieindhold krav afhænger af kropsfedt procenter og aktivitet i almindelighed, ammende mødre anbefales at øge forbruget med ca 500 kalorier dagligt. Dette betyder dog ikke give kvinder grønt lys til at spise fast food og is-- mødre bør være opmærksomme på at indarbejde disse ekstra kalorier gennem næringsstof-rige fødevarer.

Virkningen på Barnet

Bare om alt det, en ammende mor spiser, er gået sammen for at hendes barn. Modermælk er nogenlunde ensartede i form af vitale næringsstoffer, men børn kan reagere forskelligt på forskellige fødevarer mor forbruger. Mejeriprodukter og peanut butter kan gøre nogle babyer brus; andre kan blive kræsen, når deres mor spiser krydret mad. Hvis du bemærker ændringer i dit barn, se ud over din kost fra de seneste 24 timer, og overveje at fjerne eller begrænse ansvaret fødevarer, mens du ammer.

Drink Up

En ammende mor bør drikke mindst nok til at slukke sin tørst, et minimum 13 kopper om dagen. Vand er det bedste valg for hydrering, selv mælk og juice er også muligheder. Fordi de kunne potentielt påvirke barnet, kan det være bedst at begrænse koffeinholdige drikkevarer, alkoholholdige drikkevarer, mens du ammer. Derudover, alkoholforbrug kan nedsætte produktionen af modermælk.

Om Forfatteren

Lauretta Claussen har været at skrive professionelt siden 1999. Med speciale i sundhed og fitness emner, hendes arbejde er blevet udgivet af et udvalg af trykte og online medier. Hun fik sin grad i journalistik fra Lewis Universitet i 2001.

ADVERT

Mest populære