Sund Kost >> Kost

De Bedste Fødevarer til at Øge nyrefunktion

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret: December 02, 2018

Dine nyrer er naturlige filtre til fjernelse af skadelig affald fra din blodbanen og afbalancering af kroppens væsker. I de fleste mennesker, en sund, afbalanceret kost vil holde nyrer fungerer gnidningsløst. Medicinske tilstande som diabetes og højt blodtryk, men kan kompromittere dine nyrer " sundhed og kræve, at du foretager ændringer i kosten. Identifikation af fødevarer og drikkevarer, der bidrager til optimale nyre sundhed kan øge deres funktion, men sørg for at spørge din læge eller diætist om den bedste opskrift til dine specifikke behov.

Væsker for Nyre-Funktion

Du tror måske, at drikke ekstra væske er en no-brainer for at øge nyrefunktion, men mere er ikke altid bedre. The National Kidney Foundation (NKF) råder dig til at drikke lige nok væske til at holde din urin enten lys gul eller farveløs. En standard anbefaling er 13 kopper dagligt for mænd og 9 for kvinder. Selv om det lyder som en masse, det omfatter både sund væsker som filtreret vand og fedtfattig mælk og også det vand, der findes naturligt i frugt og grøntsager. Hvis du allerede har en nyresygdom, vil din læge råde dig til at drikke meget mindre, så du ikke overbelaster dine nyrer.

Tranebær juice er en årtier lange samarbejde med nyre sundhed, især i forebyggelse af urinvejsinfektioner, men en gennemgang af undersøgelser, der i 2012 findes meget lidt dokumentation for den faktiske effektivitet. Den NKF blot antyder at drikke vand for at forhindre ophobning af bakterier, der forårsager urinvejsinfektioner.

Frugt og Grøntsager i Kosten

En generel sund kost, der indeholder masser af frugt og grøntsager er et smart valg for at holde dine nyrer i topnotch form. Friske råvarer er ikke kun højt indhold af vand, men den indeholder også kraftfulde næringsstoffer såsom vitamin C og flavonoider at støtte sundheden for alle dine organer, herunder nyrerne. Hvis deres læge tilråder en lav kalium diæt for din nyre sundhed, fokus på frugt og grøntsager, der er betydeligt lavere i dette mineral. Din bedste veggie muligheder omfatter:

 • Kål
 • Blomkål
 • Rød peber
 • Selleri
 • Asparges
 • Agurk
 • Aubergine

Undgå krydderier dine grøntsagsretter med salt og salt erstatninger, og vælger i stedet for tørrede eller friske krydderurter, hakkede hvidløg eller løg og et stænk af olivenolie.

Blandt friske frugter, du har en masse lækre low-kalium-muligheder, herunder:

 • Bær såsom blåbær, brombær, hindbær og jordbær
 • Ferskner
 • Druer
 • Æbler
 • Vandmelon

Holde sig til anbefalede betjener størrelser, selv om, fordi alt for meget af nogen af lav kalium mad kan ende op med en masse af kalium.

Ændringer i kosten for at Øge nyrefunktion

En diætist kan foreslå andre ændringer til din kost for at øge dine nyrer " - funktion, som at reducere din samlede indtag af protein fra kød og andre animalske fødevarer. Fordi nyre-sygdom er ofte relateret til for højt blodtryk, kan du også nødt til at overvåge dine natrium indtag, forebygger dåse eller frosne fødevarer til fordel for frisk, og man undgår forarbejdet kød som bacon og pølse.

Foreslået ændringer i kosten for nyre-sygdom kan indebære begrænsning af fødevarer med højt indhold af mineralsk fosfor, som ost, mælk og yoghurt og protein fødevarer, der kan lide østers, sardiner og leveren. Konsultere din sundhedspleje udbyder for at få en nyre-smart kost plan, der virker for dig.

Om Forfatteren

Paula Martinac er en ernærings-pædagog, forfatter og coach. Hun har en Master of Science i Sundhed og Ernæring, Uddannelse og er Bord-Certificeret i Holistisk Ernæring. Hendes forskningsområder interesse kan nævnes stress, vægt og kvinders sundhed.

ADVERT

Mest populære