Sund Kost >> Kost

Fødevarer At Øge Galde Flow

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: 06 December, 2018

Forbedre din fordøjelse kan optimere din ernæring og sundhed og hjælpe dig føle sig bedre. Galde er en mave-væske, der spiller en vigtig rolle i fordøjelsen af fedt, og øge strømmen af galde i din fordøjelseskanalen kan hjælpe med at bryde op fedt fra den mad, du spiser, og hjælper i absorptionen af vigtige fedt-opløselige vitaminer. Mens fedtstoffer i fødevarer stimulere galde flyde ind i din fordøjelseskanalen, kulhydrater og protein gør, også. Hvis du forsøger at forbedre fordøjelsen, spise en sund kost fyldt med en bred vifte af fødevarer, der hjælper med at holde mave-balance og holder galden flydende.

Om Galde

Galde er en gul-grøn væske, der består af en række stoffer, herunder vand, elektrolytter, galdesyrer og kolesterol. Galde produceres i leveren og gemt i din galdeblære, indtil det er klar til at blive brugt til fordøjelsen. Din krop producerer mere end 2 kopper af galde hver dag. Galde faktisk ikke fordøje fedt, men emulsifies det, der gør det mere tilgængeligt for det fedt-at fordøje enzymer, der hjælper med at nedbryde fedt ned i fedtsyrer.

Fedt i Fødevarer

Det kan ikke komme som alt for meget af en overraskelse, at fedt i fødevarer hjælper med at stimulere strømmen af galde. Når du spiser en peanut butter and jelly sandwich, fat i jordnøddesmør udløser et hormon kaldet cholecystokinin i din tyndtarm, alarmering din galdeblære, at galden er nødvendig for at hjælpe med at fordøje fedt. En anden kilde til fedt indeholder olier, mejeriprodukter, marmoreret kød og stegte fødevarer.

Mens fedt i fødevarer forbedrer strømmen af galde i dit fordøjelsessystem tarmkanalen, at spise for meget fedt kan føre til vægtøgning og øge din risiko for galdesten, som er hærdet indskud af fordøjelsessystemet saft, der dannes i galdeblæren. Og for alt i alt et godt helbred, sørg for, at de fleste af dine fedt kommer fra sunde kilder, såsom olivenolie, avocado, nødder, frø og fede fisk.

Sunde Proteiner og Kulhydrater for Galde Flow

Syre i din mave, er en vigtig aktør i fordøjelsen og hjælper med at opklare lange strenge af protein. Men mave syre er stærk, og når det rammer din lille tarmene, det kræver neutralisering. Stoffer i galde bidrage til at neutralisere syre.

Når mad og mavesyren i maven rejse ind i din lille tarmene, det udløser hormonet secretin, som derefter igangsætter strømmen af galde. Det betyder, at protein i din peanut butter og kulhydrater i brød og gelé også hjælpe med at holde galden flydende.

Spiser Tips til at Forebygge Galdesten

Regelmæssig stimulation af galde flow kan hjælpe med at forhindre dannelsen af galdesten. At spise på en regelmæssig tidsplan hjælper med at holde alle dine fordøjelsessystemet saft flyder, så hvis du har bekymringer om galdesten, så prøv ikke at springe måltider.

Hurtigt vægttab kan også øge din risiko for at udvikle galdesten, så hvis du har brug for at tabe sig, har til formål at droppe en sund 1 til 2 pounds en uge. Opretholde en sund vægt ved at spise en afbalanceret kost kan også forhindre dannelsen af galdesten og hjælpe med at holde din galde i bevægelse.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære