Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer Med et Højt Proteinindhold effektivitetsforhold

Skrevet af Don Amerman; Opdateret December 19, 2018

Proteiner er afgørende for menneskers sundhed. Til stede i hver eneste celle i den menneskelige krop, proteiner udgør mindst 50 procent af din krop tør vægt, hvilket gør dem til de mest udbredte makronæringsstoffer i kroppen. Det er dog ikke alle proteiner er skabt lige. For bedre at kunne vurdere kvaliteten af protein i forskellige fødevarer, analytikere ofte bruge protein effektivitet forholdet, eller PER, en foranstaltning af et bestemt protein s evne til at fremme vækst.

Hvordan PR Fungerer

Fastlagt i et laboratorium indstilling, PER foranstaltninger vægtøgning af en voksende dyr – som regel en laboratorie-rotte – der er ved at blive fodret med en kost bestående af et bestemt protein mod mængden af mad, dyr forbruger. Formlen for beregning af PER opdeler gram vægt, der er opnået af gram protein. For mange år PER var den officielle metode til vurdering af protein kvalitet i både Usa og Canada, ifølge Jørgen N. Whitney og Sharon Rady Rolfes, forfattere af "Om Ernæring."

På plus side, PER er forholdsvis enkel og økonomisk. Men det har nogle ulemper, siger Whitney og Rolfes. De eksperimenter, der er tidskrævende, og de data, der stammer fra animalske undersøgelser, er ikke altid direkte relatable for mennesker. For eksempel, for et menneskes aminosyre behov er ikke det samme som en rotte og en ung dyrets aminosyre behov for vækst adskiller sig fra et voksent dyr er aminosyre behov for vedligeholdelse.

Valle, Kasein og Mælk

Valle, den våde restprodukt fra mælk efter dannelsen af ostemassen i ost-making proces, der rangerer blandt de højeste kvalitets protein, der er baseret på PER beregninger, i henhold til "NSCA Guide til Sport og Motion Ernæring." Der anvendes bredt i protein kosttilskud, valle har en PER bedømmelse af 3 til 3,2 og fordøjer hurtigt, som baner vejen for en hurtig udbredelse af aminosyrer, det indeholder. Kasein, mælk produkt, der er omdannet til ostemassen i ost-proces, er en tæt runner up med en PER bedømmelse af 2.9. Mælk protein, som består af cirka 80% kasein og 20% valle, får en 2,8 PER bedømmelse og bruges i mange kosttilskud på grund af sin lave omkostninger. Colostrum, produceret af sygepleje køer til deres nyfødte kalve, også indeholder protein af høj kvalitet. Til rådighed for mennesker i en bred vifte af protein kosttilskud, colostrum har en PER bedømmelse af 3.

Æggeprotein

Æg indeholder nogle af de højeste kvalitets protein til rådighed, at give dem et ry som en "næsten perfekt" fødevarer, i henhold til "Den Kondenserede Encyclopedia of Healing Fødevarer." Den primære kilde af høj kvalitet protein i æg er ægalbumin, eller hvide æg, som tjener en PER bedømmelse af 2.8. Selv om det blev engang brugt i udstrakt grad i protein kosttilskud, æggehvide koncentrere bruges mindre i dag, fordi det er forholdsvis dyrt sammenlignet med valle og andre høj-kvalitet protein.

Andre High-PER Fødevarer

Soja protein, der findes i en bred vifte af fødevarer, der stammer fra sojabønner, der er forholdsvis høj i kvalitet, selv om det mangler aminosyren methionin, i henhold til "NSCA Guide til Sport og Motion Ernæring." Soja protein er PER bedømmelse kører mellem 1,8 og 2,3 afhængigt af den specifikke soja-baserede fødevarer det er fundet i. Oksekød, fjerkræ og fisk indeholder også relativt høj-kvalitets protein, selv om nogle også har et højt niveau af fedt, der gør dem lidt mindre ønskelig protein kilder. PER bedømmelse af oksekød, fjerkræ og fisk, der løber mellem 2 og 2.3.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

ADVERT

Mest populære