Sund Kost >> Sunde Måltider

Fødevarer med Højt indhold af Bcaa

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 28, 2018

Din krop bruger aminosyrer, byggestenene i protein, for en bred vifte af funktioner, herunder væv reparation, vækst og muskeludvikling. Leucin, isoleucin og valin er de tre forgrenede aminosyrer -- eller Bcaa -- opkaldt efter deres forgrenede molekylære struktur. Din krop har brug for Bcaa til at fungere ordentligt, men er ude af stand til at gøre dem, så kosten er af afgørende betydning. Omkring 35 procent af Bcaa i din krop er koncentreret i muskelvæv.

Hvad De Er

Den molekylære struktur af Bcaa, i modsætning til andre aminosyrer, er sammensat af en ikke-lineær vedvarende forbindelse af kulstof, der gør en forgrenet punkt. Denne forskel i struktur giver din krop til at transportere Bcaa direkte fra leveren til blodet, mens andre aminosyrer, der er omfattet af en mere kompleks metaboliske cyklus. BCCAs udføre en række funktioner, men i forhold til andre aminosyrer Bcaa er mere, der er involveret i at stimulere muskelvækst.

Rigeste Muligheder

Heldigvis, planlægger dine måltider, der er baseret på specifikke aminosyrer er unødvendig. Bcaa er til stede i alle protein-holdige fødevarer. Formål at få mindst 46 gram protein per dag, hvis du er kvinde. Mænd er nødt til at sigte for mindst 56 gram protein dagligt. Rødt kød og mejeriprodukter er de rigeste kilder af forgrenede aminosyrer. Dette omfatter oksekød, bison, lam, ged, ost, mælk og yoghurt. Vælge magre udskæringer af kød , som højreb, og reduceret-fedt mejeriprodukter.

Fordelene

University of North Carolina forskere gennemført en befolkning-baseret undersøgelse for at undersøge forholdet mellem BCAA indtag og risiko for at blive overvægtige og fede. Undersøgelsen, som blev offentliggjort i februar 2011 udgave af "Journal of Nutrition," mænd og kvinder fra Usa, Kina, Japan og det Forenede Kongerige. Undersøgelsen fandt, at en kost højt i BCAAs er forbundet med en nedsat risiko for at blive overvægtige eller fede.

Andre Kilder I Kosten.

Andre gode BCAA kilder omfatter kylling, fisk og æg. Du kan også få Bcaa fra bønner, linser, nødder og soja protein. Atleter almindeligt øge deres BCAA indtag til støtte i muscle recovery og ydeevne. Fysisk stress og skader kan øge behovet for Bcaa, så tilskud kan være nyttigt for nogle. Tal med din læge, før du tager BCAA kosttilskud.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære