Sund Kost >> Ernæring

Hvilke Fødevarer Giver Os de Fleste Kulhydrater?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret December 19, 2018

Kulhydrater er et essentielt næringsstof for kroppen. Under fordøjelsen, de nedbrydes til glukose eller blodsukker, som er den primære kilde til brændstof for alle celler. Næsten alle af de fødevarer, du spiser indeholder kulhydrater. Kød, æg og nogle typer af fisk og skaldyr, er det kun fødevarer, der ikke har carbs.

Korn Fødevarer

Korn fødevarer er relativt høj i kulhydrater, der giver omkring 15 gram kulhydrater pr servering. En enkelt servering fra denne mad gruppe svarer til en skive brød, en tredjedel kop kogte ris eller pasta, en halv kop forberedt havregryn eller tre-fjerdedele af en kop usødet morgenmadsprodukt. Mens du får omtrent den samme mængde af kulhydrater fra raffineret eller hele korn fødevarer, opt for hele korn sorter i stedet. På denne måde får du den gavnlige fibre fra fuldkorn kerne for at hjælpe med fordøjelsen. Raffineret korn fødevarer, herunder hvidt brød og hvide ris, har de fleste af korn, kerne fjernet, så de er normalt lavere i fiber.

Grøntsager

Grøntsager er enten stivelsesholdige eller ikke-stivelsesholdige. Stivelsesholdige grøntsager har et højere indhold af kulhydrater, der tilbyder ca 15 gram kulhydrater pr servering. Single portioner af stivelsesholdige grøntsager omfatter en halv kop majs eller ærter, en 4-ounce kartoffel eller sød kartoffel og 1 kop saftevand. Ikke-stivelsesholdige grøntsager har 5 gram kulhydrater eller mindre, per portion. En servering af ikke-stivelsesholdige grøntsager er 1 kop rå eller en halv kop kogte grøntsager. Nogle eksempler på ikke-stivelsesholdige grøntsager spinat, salat greens, tomater, agurker, peberfrugter og aubergine.

Frugter

Frugt og frugtsaft giver også en høj andel af kulhydrater. Du får omkring 15 gram kulhydrater fra en servering af frugt. En portion indeholder en lille 4-ounce apple, hele fire abrikoser, 12 friske kirsebær, 1 1/4 kop af hele jordbær, to små blommer eller 1 kop friske hindbær. En en-halv-cup servering af en dåse ananas, ferskner eller dåse blommer tilbyder også ca 15 gram kulhydrater. At drikke et glas juice første ting i morgen pakker ekstra kulhydrater i din kost. Fire ounce af æble, grapefrugt, appelsin eller ananas juice, der hver indeholder ca 15 gram kulhydrater.

Mælk og Yoghurt

Mælk og yoghurt er nogle af de største bidragydere af kulhydrater til din kost. En 8-ounce glas mælk eller 1-kop, der serverer yoghurt hver giver 12 gram kulhydrater. Kulhydrat indhold ikke ændres baseret på forskellige fedt procenter i mejeriet. For eksempel sødmælk, har den samme mængde af kulhydrater som fedt-fri eller skummetmælk.

Kulhydrat, Anbefaling

Fordi kulhydrater er den vigtigste kilde til brændstof i din krop, de fleste af dine kalorier skal komme fra denne makronæringsstoffer. Kulhydrater indeholder 4 kalorier per gram, og mellem 45 og 65 procent af dit kalorieindtag bør komme fra kulhydrater, i henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010. Efter en 2,000 kalorie diæt kræver 225 325 gram kulhydrater, der henviser til, at forbruge omkring 2.500 kalorier om dagen giver dig mulighed for at have mellem 281 og 406 gram kulhydrat hver dag.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære