Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer Forhøjet i Viatmin K

K-Vitamin får sit navn fra det tyske ord "koagulationsvitamin", der betyder vitamin koagulation. Det er et fedtopløseligt vitamin væsentligt til protein-funktion, som kræves af blod til at størkne. K-Vitamin er også afgørende for, sund knogle tæthed, da det hjælper kroppen med at udnytte calcium til at opbygge knogler, ifølge University of Maryland Medical Center. Nogle af dine K-vitamin behov er opfyldt ved at bakterier, der findes i tyktarmen, som syntetiserer menaquinones, en aktiv form af vitamin K, men de fleste af dine krav er opfyldt gennem fødevarer kilder. Mørke bladgrøntsager er de bedste kilder.

Fødevarer Kilder

K-Vitamin findes naturligt i en bred vifte af fødevarer, kilder, hvoraf de fleste kommer fra planter. De fødevarer, der giver den højeste niveauer af vitamin K er kogt, mørke bladgrøntsager, såsom kogt eller sauteret grønkål, spinat, Swiss chard og majroe og sennep og collard greens. Rå persille er en anden fremragende kilde til a-vitamin. Også kogte broccoli, turnip greens, spinat, salat, endivie, og romaine salat give moderat-høj mængder af vitamin K, ifølge National Institutes of Health. Mindre koncentreret kilder omfatter brøndkarse, kål, asparges, grøn te, mayonnaise, oksekød lever og oliven, sojabønner og raps olie.

Daglig Værdi

Den daglige reference værdi, eller DV, for K-vitamin, der er fastsat af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration er 80 mikrogram. Dette beløb er for voksne, teenagere og børn over en alder af 4 år, og er baseret på en indtagelse på 2.000 kalorier om dagen. Fødevarer, der forsyner 200 procent eller mere af DV for K-vitamin i en enkelt servering anses for høj i vitamin K, mens dem, der giver 60 til 199 procent af DV i en portion er moderat høj i vitamin K. Halv kop portioner hver af kogt grønkål, spinat, turnip greens, collard greens, Swiss Chard og sennep greens give 660 procent, 560 procent, 530 procent, 520 procent, 360% og 260 procent af DV for K-vitamin, hhv. En 1/4-cup servering af rå persille indeholder 300 procent af DV for vitamin K.

Overvejelser

En 1-cup servering af rå spinat indeholder 180 procent af den daglige værdi for K-vitamin, eller omkring tre gange mindre end i 1 / 2 kop kogt spinat, ifølge National Institutes of Health. De K-vitamin-indhold i 1-kop portioner af andre råvarer, bladgrøntsager svarer til, at af rå spinat. Efter volumen, også kogte bladgrøntsager grønne grøntsager kan synes at være lavere i K-vitamin end deres kogt kolleger. Kogte grønne har et lavere indhold af vand, så en 1/2-cup servering af kogt spinat indeholder flere blade end en 1-cup servering af frisk spinat. Ved vægt, rå og kogte mørke bladgrøntsager give næsten den samme mængde af vitamin K. En 100-grams servering af rå spinat har næsten 483 mikrogram K-vitamin, mens 100 gram kogt spinat indeholder lige under 494 mikrogram, ifølge US Department of Agriculture data.

Forholdsregler

K-Vitamin ikke har en fastsat tolerable øvre niveau, i forhold til Linus Pauling Institute ved Oregon State University. Dette er til dels fordi ingen kendte toksicitet er forbundet med indtagelse af store mængder af de former af vitamin K, der forekommer naturligt i fødevarer. Store doser af vitamin A og E kan forstyrre absorptionen og funktion af vitamin K. Fødevarer med højt indhold af K-vitamin, kan forstyrre funktionen af anticoagulatory medicin såsom warfarin. Hvis du tager en anticoagulatory medicin, spørg din læge, hvor meget og hvor ofte du kan forbruge fødevarer, der er rige på vitamin K.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære