Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer at Spise, Mens Iført Tandproteser

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 17 December 2018

Tandproteser erstatte manglende tænder til at hjælpe med at give dig en attraktiv smil, men de kan komme i vejen for det, du er i stand til komfortabelt spise. Din kost bliver endnu vigtigere, når du har været monteret for dine tandproteser, fordi du vil være mere begrænset i, hvad du kan spise uden at forårsage skader på tandproteser. Dette er især sandt, når din tandproteser er nye, og du forsøger at vænne sig til dem. At holde sig til bløde fødevarer i første omgang er en god idé, og derefter kan du gradvist begynde herunder yderligere fødevarer i din kost, så du bør vænne dig til at bære proteser.

Når Din Tandproteser Er Nye

Når du første gang får din tandproteser, din mund bliver nødt til at tilpasse sig de forandringer af at have den falske tænder på plads. I løbet af denne tid, kan du opleve ømhed, især som din kæbe muskler og tunge lære at holde proteser på plads, i henhold til American Dental Association. Du kan også se en stigning i spyt produktion. I løbet af denne overgangsperiode, bør du spise blød og nonsticky fødevarer. Columbia University College of Dental Medicine anbefaler, røræg, yoghurt og suppe, som acceptabelt valg. Frugt smoothies og bløde frugter og grøntsager, såsom bananer eller avocadoer, er yderligere fødevarer, som du sandsynligvis vil være i stand til at spise.

Fødevarer at Se Frem til Snart

Som ugerne går, og din mund, kæbe og tunge justere for at have proteser på plads, kan du gradvist tilføje et bredere udvalg af fødevarer til din kost. Columbia University College of Dental Medicine bemærker, at som man vænner sig til tandproteser, vil du være i stand til at spise næsten alle af de fødevarer, du havde før at få tandproteser. Efterhånden som du bliver mere komfortabel, tilføje fødevarer såsom kogt kød, kogte grøntsager, ris og pasta tilbage i din kost. Skær fødevarer i små stykker og tygge på begge sider af din mund til at gøre maden lettere at spise.

Hvad Du ikke Kan Spise

Mens du i sidste ende vil være i stand til at spise de fleste fødevarer, der er et par ting, du skal undgå, mens du er iført din tandproteser. Hårde fødevarer, såsom rå grøntsager og nødder, vil sandsynligvis være off-grænser, fordi de kan øge risikoen for skader på proteser, og de er svære at tygge. Du kan også springe meget varme væsker, MedlinePlus noter. Klæbrige fødevarer, såsom tyggegummi og saltvand taffy, vil sandsynligvis være off-grænser, så godt, fordi de kan få fast til dit gebis, og træk dem ud af det sted, som du tygger. Spørg din tandlæge hvilke fødevarer du skal undgå at være sikker på, at du finder den bedste pleje af dig tandproteser muligt.

Pleje Af Dine Tandproteser

Spørg din tandlæge om selvklæbende protese, som kan hjælpe med at overholde dine tandproteser mere stramt i munden. Dette kan gøre, at spise visse fødevarer, såsom kød og rå grøntsager, lettere, selvom den klæbemidler kan ændre smagen af din mad lidt. Rens din protese dagligt, for, American Dental Association anbefaler. Dette skylninger og fjerner alle madrester til venstre på tandproteser. At holde din protese ren og tage ordentlig pleje af din mund, er nøglen til at beskytte dit tandkød. Tag dit gebis ud, mens du sover for at give dit tandkød en resten, så godt, Columbia University College of Dental Medicine antyder. Gemme tandproteser i vand eller en protese rengøring løsning, indtil du er klar til at sætte dem tilbage i munden.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære