Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer at Spise for God Leveren Sundhed

Et kraftcenter af biokemiske aktivitet, din lever udfører op til 400 enkelte funktioner hele dagen for at hjælpe dig med at fordøje mad, distribuere næringsstoffer, afgifte din krop og fremstilling vigtigt blod proteiner. En sund kost hjælper din lever fungerer på sit bedste. Visse fødevarer, der giver et højt niveau af essentielle næringsstoffer, din lever behov.

Protein

Protein fødevarer bidrage til at støtte lever-funktion, især i morgen, ifølge ernæringsekspert Patrick Holford, forfatter af "Den 9-Dag Lever Detox Kost: Den Endelige Kost, der Giver Resultater." Din lever er mest aktiv mellem 2:00 og 4:00 om morgenen, når du starter din dag, din lever er behov for genopfyldning fra timers hårdt arbejde afgifte din krop, mens du sov. Spise en proteinrig morgenmad er den bedste måde at genopfylde din lever med mange proteiner og aminosyrer, som den bruger i dens hundredvis af forskellige kemiske reaktioner i hele dagen og natten. Æg, fisk eller en smoothie lavet med yoghurt og protein pulver alle levere den nødvendige protein for at få dig og din lever en god start.

Citroner

Citroner hjælpe din lever forberede sig til at udføre sin fordøjelse og afgiftning funktioner. Deres sure kvalitet aktiverer leveren og fordøjelsessystemet, forbedre din evne til at fordøje fede fødevarer og faldende forstoppelse, ifølge biopat Mim Beim, forfatter af "Vokse Din Egen Medicin: En Guide til Voksende helsebringende Planter i Din Egen Baghave." Pres saften af en halv citron i varmt vand hver dag, og drik det inden du spiser morgenmad. Citroner indeholder mere C-vitamin end appelsiner, så de giver mere antioxidant fordele. Derudover er deres indhold af sukker er meget lavere end i appelsiner, hvilket gør dem til en gå-til mad for alle, med diabetes eller pre-diabetes.

Brassica Grøntsager

Broccoli, kål, grønkål, collard greens og andre korsblomstrede grøntsager indeholder diindolylmethane, eller SVAGT, hvilket øger din lever er kræft-bekæmpelse evne. SVAGT gør dette ved at øge leverens evne til at konvertere til østrogen i sin inaktive former, og derved reducere risikoen for bryst -, livmoderhals, prostata og livmoder kræft. DIM kan også fremkalde apoptose, eller programmeret celledød, i leveren kræft celler, ifølge en undersøgelse offentliggjort i oktober 2011 udgaven af tidsskriftet "Archives of Toxicology." Yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte resultaterne af denne indledende test tube undersøgelse.

Fiber

Høj-fiber fødevarer, såsom frugt, grøntsager, bønner og fuldkorn reducere kolesterol niveauer af tilslutning til kolesterol i fødevarer og forhindre den fra at blive absorberet. Dette mindsker byrden på dine leveren til at behandle overskydende kolesterol. Dietary fiber reducerer også inflammation og oxidativt stress i hele kroppen, herunder din lever. Hertil kommer, at fiber øger galde sekretion fra leveren, som hjælper med fordøjelsen af fedt og hjælper med at forebygge, at lever-og galdeblære sygdom.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære