Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer at Spise i Kolde Temperaturer

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret 12 December 2018

Efter en lang dag i kulden, nogle ting er så beroligende som at fortære en dampende skål med kylling noodle suppe eller en plade af den varme pasta. I løbet af vinteren eller i kolde klimaer, spise mere ikke kun holder dig varm, men også kan holde dig glad. Hertil kommer, at der indendørs er mere almindelige i kulden for at undgå den barske udendørs vejr. Der er visse fødevarer, til at spise i kolde temperaturer for at give dig en større fordel end andre.

Varm Mad

Når vejret er koldt, du spiser eller drikker noget varmt øger fornemmelsen af at være varm. Bagt noodle gryderetter, potpies, friskbagt brød, solide gryderetter, supper og stege har en tendens til at være særdeles tilfredsstillende. En ekstra fordel af et hjem-ikke kogt, varmt måltid er køkken-og ofte hele huset -- bliver varmere. Dette gør den hjem føle sig mere indbydende, når luften udenfor er kolde. Hvis du ikke har tid at bruge på at forberede et måltid, masser af opskrifter på stege, supper og gryderetter bruge en slow cooker, reducere hands-on arbejde til omkring 10 minutter. For en anden tage på "hot" fødevarer, hvilket gør dine måltider med spicy kan gøre dig føles varmere, så godt.

Stemningen Mad

Mangel på sollys, fælles i koldt vejr og koldt klima, kan medføre, at "vinter-depression" i mange individer. Dette er også kendt som S. A. D., eller seasonal affective disorder. Cravings for kulhydrat-rige fødevarer er almindelige, når de påvirkes af vinter depression. Nogle individer rapport følelse bedre under og efter kulhydrat forbrug. Snarere end at nå frem til en kage eller småkager, vælge et sundere valg -- som komplekse kulhydrater. Nogle af de bedste valg for komplekse kulhydrater omfatter hele korn, brød og pasta, brune ris, bælgfrugter, hirse og hel havre.

Fødevarer til Hydrering

I den kolde, den sidste ting på dit sind er sandsynligvis et glas koldt vand eller en iste. Men du bliver dehydreret lige så let i kolde temperaturer, som du gør i varmt vejr. For at bekæmpe vinteren dehydrering, en kop varm te er en fremragende valg. At drikke te tæller med i en sund daglig indtagelse af otte 8-ounce glas vand. Ingefær te er en særlig god mulighed, da dette krydderi naturligvis varmer din krop. Hvis du ikke har ingefær te, noget krydret te er en god erstatning. Varm cider er en anden beroligende, fugtgivende valg i kolde temperaturer. En kop eller to af kaffe er fint at drikke, men det tæller ikke med i dine daglige indtag af vand.

Fødevarer med Sunde Fedtstoffer

Et lag af fedt på din krop fungerer som isolering for at beskytte dig mod kulde, men det er ikke grunden til fedt er vigtigt i løbet af vinteren. Kroppen bruger fedt til at lette optagelsen af vitamin A, E, K og d Vitamin mangler, især D-vitamin mangel, kan bidrage til depression og skade dit helbred. Sollys og D-vitamin aids i absorptionen, og de fleste personer får mindre sol, når temperaturen falder. Sunde fedtstoffer for at tilføje til din kost, omfatter fisk, nødder, møtrik butters, oliven, avocado og tofu. Hvis du vælger til rødt kød, huske på, at en portion er ca 3 ounce, og forbruget er bedst begrænset til tre gange ugentligt.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære