Sund Kost >> Kost

Fødevarer, Der Kan Lette Oppustethed

Oppustethed er ofte en ubehagelig fornemmelse i maven område som et resultat af luften oprustning i fordøjelseskanalen. Denne ubehagelige følelse kan også føre til, at ting som gas, kvalme og endda forstoppelse. Oppustethed kan være relateret til stress, angst og spise fødevarer med højt indhold af salt og fedt. At medvirke til at lette symptomerne på oppustethed, omfatter vand-rige fødevarer og specifikke urter og krydderier i din kost for at medvirke til at sikre en sund mave-tarmkanalen.

Vandmelon for Hydrering

Vandmelon, en kølende om sommeren frugt, er en af de højeste vand-rige fødevarer til rådighed, hvilket gør det en fremragende kilde af hydrering. I gennemsnit er omkring 80 procent af hydrering kommer fra vand, og omkring 20 procent kommer fra fødevarer. Ordentlig hydrering kan hjælpe med at lette oppustethed og forstoppelse ved at nedbryde fast føde, så din krop kan fordøje dem ordentligt. Du kan nyde vandmelon fra den skive eller blend det til en forfriskende drink.

Ananas til Undsætning

Ifølge University of Maryland Medical Center, ananas har været brugt til at hjælpe med at behandle forstoppelse i sydamerikanske lande i århundreder. Ananas er lavet af 85% vand, hvilket gør dem til et andet vand-rige fødevarer, der hjælper med at nedbryde faste stoffer, for lettere fordøjelse. Ananas indeholder også bromelain, som er et fordøjelsesfremmende enzym, der hjælper kroppen med at nedbryde proteiner, hvilket gør det lettere at passere fødevarer gennem tarmkanalen. Dette kan hjælpe med at lette oppustethed, gas og andre fordøjelses problemer. Du kan optage mere frisk ananas i din kost ved at tilsætte en håndfuld til dine foretrukne salater, salsaer eller smoothies.

Beroligende Ingefær

Ingefær er typisk en Asiatisk krydderi mest almindeligvis findes i fødevarer som rør, pommes frites, dressinger og supper. Ingefær er nævnt som en carminative, som er en urt eller krydderi, der hjælper med at reducere gas og lette oppustethed. Ingefær hjælper med at lindre tarmvæggen for at gøre det lettere at passere mad igennem. Bortset fra fordøjelsen, ingefær har også vist sig at hjælpe med køresyge og kvalme. Selv om dette krydderi er mest kendt i Asiatiske retter, du kan også drikke den som saft eller te.

Relief Med Pebermynte

Pebermynte er en forfriskende urt, der findes i produkter som tyggegummi, mundskyl og te. Men pebermynte kan også bruges til at hjælpe med fordøjelses problemer. Pebermynte slapper af maven muskler og hjælper med at strømmen af galde gennem tarmkanalen, hvilket gør det lettere at passere afføring. Dette hjælper med at reducere trykket i maven og gør du føler dig lettere og mindre oppustet. Du kan tilføje friske pebermynteblade til din morgen smoothie eller et glas af pebermynte te før sengetid for at hjælpe med at sætte maven i ro.

Om Forfatteren

Lindsey Smith, som er forfatter, foredragsholder og ernærings coach.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images
ADVERT

Mest populære