Sund Kost >> Sunde Måltider

Fødevarer Og Drikkevarer Med C-Vitamin

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret 07 December, 2018

C-Vitamin er kendt for sin rolle i at styrke immunsystemet funktion, minimere din risiko for at fange en forkølelse eller influenza. Dette vitamin, der også virker som en kraftig antioxidant, der beskytter cellerne mod de skadelige virkninger af frie radikaler og mindsker din risiko for at udvikle kronisk sygdom. Mange typer af produkter og juice er rig på C-vitamin, hvilket gør at opfylde dine daglige behov nemt. De fleste kvinder har brug for 75 mg C-vitamin dagligt, eller 85 til 120 mg mens du er gravid eller ammer. Mænd har brug for 90 milligram dagligt.

Frugter

At spise frisk frugt er en af de nemmeste måder at få mere C-vitamin i din kost. En kop af hele jordbær tilbyder omkring 85 mg vitamin C. En hel mellemstore orange og grapefrugt hver har omkring 70 mg. Du får 65 mg C-vitamin fra en kiwier, mens 1 kop hakkede cantaloupe indeholder næsten 60 milligram. Hvis frisk frugt er ikke til rådighed, opt for frosne sorter, der er mærket usødet. Konserverede frugter er også rig på C-vitamin; men de er dog ofte fyldt med sukker og tilføj unødvendige kalorier i din kost.

Grøntsager

Grøntsager kan ikke være på toppen af din liste, når du forsøger at øge din C-vitamin indtag, men mange grøntsager har en højere C-vitamin indhold end frugter. En halv kop julienne rød peber i skiver og tilbyder samtlige af dine C-vitamin indtag for dagen, ved at give 95 milligram vitamin. Den samme servering af grøn peber har 60 milligram vitamin C. Hober 1 kop dampet broccoli på din tallerken packs mere end 100 milligram C-vitamin i din kost, mens 1 kop kogte rosenkål giver omkring 95 mg. Frosne sorter af disse grøntsager er lige så nærende og fuld af vitamin C.

Juice

At have et glas appelsinjuice med morgenmad er en hurtig måde at kick-starte din C-vitamin indtag om dagen. En 6-ounce glas appelsinjuice har så meget som 95 mg vitamin C. Den samme mængde af grapefrugt juice giver omkring 70 mg. Tomat juice indeholder mere end 30 mg C-vitamin per 6-ounce servering, men nogle typer af tomat juice er fyldt med natrium. Opt for en lav-natrium udvalg af tomat juice for at få C-vitamin du har brug for, uden at gå overbord på natrium indtag.

Andre Vitamin C-Rige Fødevarer

Frugt smoothies kan også levere værdifulde mængder af vitamin C. Forberede dem med gode kilder såsom jordbær, kiwi og appelsiner, tilføjelse af fedtfattig mælk eller yoghurt for protein, hvis det ønskes. Nogle korn er beriget med C-vitamin, samt andre mikronæringsstoffer, så godt. Andre kilder omfatter marinara sauce og bagte søde kartofler.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære