Sund Kost >> Sunde Måltider

Fødevarer, Der Indeholder Natrium Bikarbonat

Skrevet af Rebecca Slayton; Opdateret 09 December, 2018

Natriumbicarbonat er ikke kun findes i medicin, men også i nogle af de fødevarer, du kan spise. I mad, natriumbicarbonat er en mere velkendt navn -- bagepulver. Du vil finde det i en vifte af sunde fødevarer, herunder brød, samt nogle forarbejdet mad.

Fødevarer, Der Kræver, Hævemiddel

Bagning soda er der oftest anvendes i fødevareindustrien som hævemiddel og findes i fødevarer som brød, boller, kager og andre bagværk. Processen er kendt som hævemiddel årsager dej eller dejen til at stige, og bliver let og porøs ved at øge arealet. Som bagepulver bliver opvarmet, kuldioxid-udslip, der forårsager dejen eller dej til at hæve. Hvis du er efter en lav-natrium diæt eller din læge har anbefalet dig at se dine natrium indtag, brug natriumbicarbonat med forsigtighed. En teskefuld bagepulver indeholder over 1,250 mg natrium.

Boblende Sodavand

Opskriften til at lave boblende soda kræver brug af bagepulver. Boblende sodavand er en sodavand, som skal indtages lige efter at drikke, da fizz ikke vare længe. Tilføjelse af natrium bikarbonat til sodavand, saft, som er sur, skaber fizz. Boblende sodavand blev serveret på apotekerne selv i 1800-tallet. Som en sikkerhedsforanstaltning bør begrænse dit indtag af sprudlende drinks, hvis du er på et salt diæt.

Fødevarer, Farvestoffer

Du kan finde ud af, at fødevarer, farvestoffer, der ofte indeholder natrium-bikarbonat. Fødevarer, farvestoffer, som er normalt tilsættes til fødevarer, der ikke har farve, eller hvis farve skifter under behandling eller opbevaring. Tilføjelse af farve gør maden mere tiltrækkende for forbrugerne. Regeringen regulerer og overvåger anvendelsen af fødevarer, farvestoffer i fødevarer, du finder på købmand hylde.

Frugt og grønt Krat

Som en nem og sikker måde at skrubbe snavs og skidt fra dit friske råvarer, så prøv med natrium bikarbonat. Drys bagepulver på en fugtig svamp eller vaskeklud, så krat væk. Skyl bagepulver ud bagefter. Da natrium bikarbonat er faktisk ikke bliver kogt, eller tilsættes til fødevarer og er skyllet væk, og det vil ikke øge dine natrium indtag om dagen.

Om Forfatteren

Rebecca Slayton er en Registreret Diætist og har arbejdet i ernæring området siden 2006. Slayton modtaget 2005 Betty Feezor Tildeling af Stipendium for sine studier. Hun har en Master of Science i fødevarer og ernæring fra East Carolina University.

ADVERT

Mest populære