Sund Kost >> Kost

Fødevarer, Der Indeholder Protease

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 28, 2018

Enzymer er komplekse molekyler, der spiller en central rolle i mange biologiske processer til at holde din krop fungerer korrekt. Proteolytiske enzymer, eller proteaser støtte i fordøjelsen af proteiner ved at bryde dem ned i små brugbare enheder. Din bugspytkirtel producerer proteaser, trypsin og kymotrypsin. Visse fødevarer indeholder proteaser så godt. Ananas og papaya frugt er to af de rigeste protease fødevarer kilder, i henhold til NYU Langone Medical Center.

Ananas

Ananas indeholder en blanding af protease enzymer, der samlet kaldes bromelain. Historisk set, ananas har været brugt i Central-og Sydamerika til behandling af fordøjelses problemer. Bromelain er særligt effektivt at reducere betændelse forårsaget af infektion og skader, ifølge University of Maryland Medical Center. Den bromelain indhold i ananas er ikke høj nok til terapeutisk brug, i henhold til UMMC.

Papaya

Rå, umodne papaya indeholder det proteolytiske enzym, papain. Som bromelain, det hjælper kroppen med at nedbryde aminosyrer, byggestenene i protein. En papaya er grønt, når det er i en umodne tilstand, og papain kosttilskud er lavet af umodne papaya. Den grønnere papaya er, jo højere indhold af papain.

Protease-Mangel

Under normale omstændigheder, vil din krop producerer nok proteolytiske enzymer til at fordøje protein fra din kost, i henhold til NYU Langone Medical Center. Mens det ikke er almindeligt, men en protease-mangel kan opstå. Din krop kan ikke være i stand til at fremstille nok protease enzymer, hvis du lider af en bugspytkirtlen sygdom.

Overvejelser

Hvis din krop har problemer med at fordøje protein, kan du opleve symptomer, når dine måltider. Disse symptomer omfatter gas, kramper og mavesmerter. Protease enzymer anvendes primært af folk med problemer med at absorbere proteiner med henblik på at støtte fordøjelsen. Over-the-counter protease kosttilskud er til rådighed, men tale med din læge, før du tager en protease supplement.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære