Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer, Der Indeholder Lactobacillus Og Bifidobacterium

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret 12 December 2018

Mange bakterier lever i dine tarme i en parasitisk forhold, som gavner både dig og dem. Lactobacillus-bakterier, der tilhører en klasse af bakterier er kendt som mælkesyre bakterier. Bifidobacterium producere mælkesyre som et produkt af gæring. Mælkesyre bakterier gære fødevarer, som sænker pH-niveauet og forhindrer, at skadelige bakteriers vækst. I nogle tilfælde, såsom visse typer yoghurt, gærede fødevarer, der indeholder levende bakterie kulturer, som kan have gavnlige tarm-effekter. Levende bakterier kulturer kendt for at have positive gastrointestinale virkninger kaldes probiotika. I nogle tilfælde, men bakterier er dræbt i fremstillingsprocessen og har ingen probiotiske fordel som følge heraf.

Mejeriprodukter

Yoghurt er den bedst kendte kilde til mælkesyre bakterier i Usa. Ikke alle yoghurt-produkter, men indeholder et stort antal af levende kulturer af lactobacillus eller bifidobacterium, fordi de bakterier, der normalt ikke overleve produktionsprocessen. Nogle yoghurt har levende kulturer tilsat af producenten.

Den Nationale Yoghurt Association anbefaler brug af et segl, der angiver, at et minimum antal af levende starterkulturer blev brugt under gæringen. Men tilstedeværelsen af denne segl, betyder ikke nødvendigvis, at de bakterier, der indeholder probiotiske eller at de findes i store nok mængder til at have en positiv effekt.

Hvis du har laktose intolerance, kan du finde yoghurt med levende kulturer lettere at fordøje, da de bakterier, der producerer laktase, et enzym, der nedbryder lactose. Kefir og kærnemælk, der er andre mejeriprodukter, der indeholder aktive kulturer af mælkesyrebakterier.

Gærede Grøntsager

Mange kulturer fortære gærede grøntsager, som gæret kål og andre grøntsager, der findes på koreansk kimchi, sauerkraut og syltede grøntsager. Gærede grøntsager, der ikke er blevet udsat for fremstillingsprocesser, at dræbe de indeholder mælkesyrebakterier kan have probiotiske effekter.

Miso, tempeh, umeboshi, som er en form for syltede blommer, og pickles sammen med en række andre gærede grøntsager, kan indeholde aktive kulturer af mælkesyrebakterier, men kun hvis de bliver ikke pasteuriseret eller udsættes for høj varme. Kommercielt produceret gærede grøntsager i Usa er generelt pasteuriseret.

Modermælkserstatninger

Nogle producenter tilføje levende probiotiske bakteriekulturer, som regel bifidobacterium, at modermælkserstatning til at efterligne den gut-beskyttende effekter af modermælk. Probiotiske formler synes at være sikkert, men deres effekt er ikke blevet grundigt etableret.

I henhold til "at Pleje Din Baby og Barn: Fødsel til en Alder af 5, 6. Udgave," udgivet i 2015 ved American Academy of Pediatrics, fordelene ved probiotiske-berigede formel, der omfatter forebyggelse og behandling af eksem, forebyggelse af urinvejsinfektioner, infektiøs diarré og forbedring af astma og mad-relaterede symptomer på allergi, kun vare, så længe barnet bruger probiotika-berigede formel.

Andre Fødevarer

Nogle fødevarer, såsom pølser og saltet kød, vin, eddike, kommercielle sauerkraut og surdejsbrød, har mælkesyre tilføjet i løbet af fremstillingsprocessen for at lette gæring. Tilføje mælkesyrebakterier sænker pH-værdien af de fødevarer, og kan undertrykke skadelige bakteriers vækst, forklarer farmaceut Dr. Manouchehr Saljoughian Alta Bates-Topmødet Medical Center. Varme eller pasteurizing det endelige produkt, der dræber de bakterier, så de har ingen probiotiske fordel.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære