Sund Kost >> Sunde Måltider

Fødevarer til at Rense Dine blodkar Ud

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: December 02, 2018

Dine blodkar, der fører blod i hele din krop, der leverer ilt og næringsstoffer til dine celler. Fartøjer, som er blevet tilstoppet med plaque øge din risiko for at få et hjerteanfald eller slagtilfælde. Mens det er svært at rense dine blodkar, herunder visse fødevarer i din kost kan hjælpe med at forhindre yderligere plaque oprustning ved at sænke kolesterolindholdet i blodet. Tal med din læge om din kost og hjerte sundhed.

Gå til Korn

Herunder korn, der er rig på opløselige fibre kan bidrage til at forbedre blod fartøj sundhed. Opløselige fibre lægger sig til at kolesterol i dit fordøjelsessystem og trækker det ud af din krop i din afføring, som hjælper med at sænke dine tal. Korn, der er rig på opløselige fibre omfatter havregryn, byg og rug. Få 5 til 10 gram opløselige fibre i din kost en dag kan hjælpe med at nedsætte din low-density lipoprotein, eller "dårlige" kolesterol, med 5 procent, ifølge en 2013-artikel, der er offentliggjort i Dagens Diætist. For reference, 3/4 kop tør havre har 3 gram opløselige fibre.

Kan ikke Slå Frugter og Grøntsager

Når det kommer til at forbedre dit helbred, kan du ikke gå galt med frugt og grøntsager. Som korn, visse frugter og grøntsager, der er rig på opløselige fibre, som har en tendens til at sænke dit kolesterol niveauer for at hjælpe med at forhindre yderligere tilstopning af blodårerne. Godt valg omfatter okra, aubergine, rosenkål, appelsiner, æbler, vindruer og jordbær. En lille orange eller 1/2 kop af rosenkål forsyninger 2 gram opløselige fibre. Bælgfrugter som kikærter og linser, er også rig på opløselige fibre, og til at træffe et sundt supplement til din kost.

Fede Fisk

Upping dit indtag af omega-3-rige fisk kan også hjælpe med at rense dine arterier. Omega-3 fedtsyrer, forbedre hjertet sundhed ved at reducere ophobning af plak og hjælper med at forhindre blodpropper. Omega-3-rige fisk kan nævnes laks, tun, sardiner, makrel og sild. Sigte mod at spise 7 ounce af disse fisk om ugen for bedre blodkar. Nonfish kilder til omega-3 fedtsyrer omfatter valnødder, sojabønner, soja olie, hørfrø og græskarkerner. Hørfrø er også en god kilde til fiber, 1,1 gram per spiseskefuld.

Drage fordel af Nødder

Ligeledes næringsstoffer i nødder er godt for dit hjerte og kan hjælpe med at rense ud i din blodkar. Eating 2 ounces nødder om dagen sænker LDL kolesterol med omkring 5 procent, ifølge Harvard Health Publikationer. I tillæg til valnødder, tilsæt mandler, peanuts, pistacienødder og cashewnødder til din almindelige hjerte-sunde repertoire. Nødder er høj i kalorier, så hold dig til små portioner.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og holde foredrag om kost og sundhed i mere end 15 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og i bogen "Noninvasive Mekanisk Ventilation," redigeret af John R. Bach, M. D. Corleone har en Bachelor of Science i ernæring.

ADVERT

Mest populære