Sund Kost >> Kost

Fødevarer, Du Ikke Har på en Lav Tyramin Kost

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 28, 2018

Læger anbefaler en lav-tyramin kost for personer, der er følsomme over for tyramin -- et stof, der fremstilles fra nedbrydningen af aminosyren tyrosin. Migræne-ramte ofte opleve følsomhed. Hvis du tager visse lægemidler, tyramin kan medføre potentielt alvorlige bivirkninger, såsom forhøjet blodtryk, brystsmerter, hurtig hjerterytme og svær hovedpine. Din læge vil give dig en safety guide, der fortæller dig, hvilke fødevarer du skal undgå, mens du er på en lav-tyramin kost.

Mejeri

Tyramin prisstigninger på fødevarer, som de bliver ældre, så gærede fødevarer, der indeholder høje mængder. Af denne grund, skal du helt at undgå alderen oste, herunder, men ikke begrænset til, brie, blå, Schweiziske, cheddar, provolone og mozzarella. Amerikanske, ricotta og hytteost er tilladt. Fødevarer såsom yoghurt, kærnemælk og creme fraiche er lidt lav i tyramin, så du kan bruge dem i begrænsede mængder. Begræns dit forbrug af disse varer til 1/2 kop om dagen.

Kød og Fisk

Når det kommer til kød og fisk, er det vigtigt at købe og forberede dem friske. Noget, marineret, røget, gæret eller kureres, kan være høj i tyramin. Pepperoni, salami, corned beef og marinerede sild er et par eksempler. Læse etiketter på nogen pakket frokost, kød og undgå kød med nogen tilsætning af nitrat eller nitrit. Vær forsigtig med fødevarer såsom bacon, pølser og hotdogs. Disse elementer indeholder små mængder af tyramin, men kan udløse hovedpine hos nogle personer.

Frugt og Grøntsager

En lav-tyramin kost giver dig mulighed for at forbruge alle frugter, men du bør begrænse citrusfrugter som appelsin, grapefrugt, mandarin og citron, samt ananas, 1/2 kop om dagen. Alle har små mængder af tyramin. Avocado indeholder også små mængder af tyramin, begrænse dit indtag til 1/2 kop om dagen. De fleste grøntsager er tilladte, men undgå surkål, syltede agurker, oliven, sne ærter og hestebønner.

Andre

Nødder og frø giver sunde næringsstoffer, men desværre, hvis du er på en lav-tyramin kost, du skal undgå dem. Alle nødder og frø er tyramin-rige. Tjek ingredienslisten på fødevarernes etiketter omhyggeligt og undgå nitrat, nitrit og MSG. Disse tilsætningsstoffer typisk udløse symptomer på tyramin-følsomme personer. Når det kommer til brød, korn og pasta, på den anden side, du har en masse frihed. Alle pasta, korn og brød er tilladt.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære