Sund Kost >> Ernæring

Hvilke Fødevarer Kan Du Erstatte Dårlige Fødevarer?

Eating såkaldte dårlige fødevarer kan øge din risiko for dødbringende kroniske sygdomme, såsom kræft og hjerte-karsygdomme. Sund kost sænker din risiko for disse betingelser, i henhold til det AMERIKANSKE Department of Health og Human Services. Udskift dårlige fødevarer med gode fødevarer til at reducere din risiko for sygdom, mens du give din krop de næringsstoffer, den behøver for at holde sig sund.

Kulhydrat Fødevarer

Kulhydrater giver en hurtig kilde til energi, og som er vigtig for normal funktion af din krop. Nogle kulhydrat fødevarer er bedre for dig end andre, selv om. Hele frugter, for eksempel, er et bedre valg end juice, som let kan føre til høje kalorieindhold. At tygge din mad stimulerer fordøjelsesenzymer, og udvider din mave, hvilket gør du føler dig fuld og mindre tilbøjelige til at tage i overskydende kalorier, i henhold til Academy of Nutrition and Dietetics. Ligeledes, fiber-rige brune ris og hele hvede brød vil holde dig fuld længere end raffineret kulhydrat fødevarer, såsom hvide ris og hvidt brød. Hertil kommer, at fiber fødevarer beskytte dig mod tyk-og endetarmskræft, bekræfter World Cancer Research Fund.

Protein Fødevarer

Din krop kræver kosten protein til at opbygge og reparere muskler og væv. Nogle kilder til protein, men er udarbejdet med konserveringsmidler, som kan bidrage til kræft. Røget, saltet eller kemisk konserveret kød, såsom hotdogs, bacon og deli kød øger din risiko for at udvikle kræft i tyktarmen, advarer World Cancer Research Fund. Udskift disse fødevarer med frisk magert kylling, oksekød eller fisk. Vælger fisk med højere mængder af omega-3 fedtsyrer, såsom laks, sild og Tun tun, der kan bidrage til at sænke din risiko for hjertesygdom. Bønner, ærter og tofu er også gode kilder til protein. En halv kop garbanzo bønner giver 6 gram protein og 5 g fiber såvel som magnesium, kalium og jern.

Fedtstoffer og Olier

Ost, smør og sødmælk, der er højt indhold af mættet fedt, som er forbundet med højt kolesteroltal og hjertesygdomme, der i henhold til det AMERIKANSKE Department of Health og Human Services. Vælge et lavt fedtindhold eller fedtfrie versioner af ost, mælk og yoghurt. Erstat smør og svinefedt med umættede vegetabilske olier, såsom raps-og olivenolie. I stedet for chips og andre high-fat snacks, spise nødder og frø, som er gode kilder til hjerte-sunde fedtstoffer. Det umættede fedt i fisk, nødder, frø og vegetabilske olier ikke hæve niveauet af dårlige kolesterol i blodet.

Emballerede Fødevarer

Emballerede fødevarer, såsom dåse suppe og cookies, typisk er høj i natrium og tilsat sukker. Høj natrium indtag kan øge dit blodtryk, sætter dig i risiko for hjertesygdomme. Tilsat sukker giver kalorier, men meget ringe ernæringsmæssig værdi. Spis frisk mad, når det er muligt at reducere dit indtag af natrium og tilsat sukker. Nå for frugt, hvis du har en sød tand. Hvis du er trang suppe, kigge efter en, der forherliger lav-natrium eller nedsat natriumindhold på etiketten.

Om Forfatteren

Amy Lang Carrera er en registreret diaetetiker i Los Angeles, der har været skrevet siden 2007 for sådanne publikationer som Insider, På den Anden Side og Gigt i Dag. Hun er uddannet ernærings-støtte behandleren og hendes forfatterskab beskæftiger aktuelle forskning for at skabe evidensbaserede oplysninger om ernæring. Carrera har en master of science grad i ernæring fra California State University Northridge.

Foto Credits

  • Stockbyte/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære