Sund Kost >> Sunde Måltider

Fødevarer, Der Hjælper Hjernens Kognitive Evner

En afbalanceret kost er af afgørende betydning for at bevare sundhed af alle kroppens systemer og organer, herunder hjernen. Men den videnskabelige forskning er at finde, at visse fødevarer og næringsstoffer er især effektiv i at støtte den kognitive funktion. Spise disse fødevarer som en del af en afbalanceret kost kan bidrage til at skærpe hjernen-baserede færdigheder, der varierer i kompleksitet fra at huske, hvor du forlod den bil nøgler til at beslutte, hvordan du ønsker at tilbringe resten af dit liv.

Hjerne-Sunde Næringsstoffer

Forældrenes trygle om at spise fisk, frugt og grøntsager viser sig at være fornuftigt, rådgivning og ikke bare et trick for at få dig til at rense din plade. Assistent neurologi professor Gen Bowman og kolleger ved Oregon Health & Science University gennemført en undersøgelse for at afgøre, hvilke næringsstoffer, der var i forbindelse med en forbedret kognitiv funktion. Snarere end at stole på undersøgelsen emner til at huske, hvad de spiste, forskere testet blod niveauer af 104 ældre forsøgspersoner for at se, hvordan de forhold i form af næringsstof niveauer. De tog også MRI-billeder til at sammenligne hjernens størrelse og udsat forsøgspersoner til et batteri af tests af den kognitive funktion. Forskerne fandt, at personer med høje serum niveauer af omega-3 fedtsyrer og D-vitamin -- almindeligvis findes i fede fisk -- og B-vitaminer, C-og E -- rig på frugt og grøntsager -- klarede sig bedre i kognitive test end dem, der var lav i næringsstoffer. I en rapport, der blev offentliggjort i januar 2012-udgaven af "Neurologi," forskere har også bemærket, at dem med høje niveauer af næringsstoffer, var mindre tilbøjelige til at opleve age-related brain svind.

Flavonoid-Rige Bær

Bær, især blåbær og jordbær, er rige på flavonoider, plante-baserede forbindelser med ansete sundhedsmæssige fordele. I et flerårige undersøgelse af tusindvis af patienter, der var i en alder af 70 år eller ældre, forskere regelmæssigt testet den kognitive funktion i forhold til de forsøgspersoner, indtagelse af flavonoider og bær. I resultaterne offentliggjort i juli 2012-udgaven af "Annals of Neurology," forskning team rapporterede, at øget indtag af flavonoider-især fra bær -- ser ud til at bremse hastigheden af kognitiv tilbagegang.

Chokolade, rødvin og Te

En norsk undersøgelse byder på endnu flere beviser for, at flavonoid-rige fødevarer kan forbedre kognition eller i det mindste afværge aldersrelateret kognitiv tilbagegang. Målet med denne undersøgelse var at afgøre, hvilken, hvis nogen, effekt på forbruget af chokolade, rødvin og/eller te har på kognitiv funktion. Forskere jævnligt op til vurdering af kognitive evner hos 2,031 forsøgspersoner, når de er mellem 70 og 74 for at se, hvordan sammenlignende niveauer af chokolade, vin og te forbrug påvirket disse evner. De fandt, at forsøgspersoner, der forbruges højere niveauer af disse fødevarer, klarede sig bedre i kognitive tests. Resultaterne var dosis-afhængige og var højest for vin og lidt lavere for chokolade. Testpersoner, der forbruges regelmæssigt alle tre fødeemner havde den bedste score, i henhold til resultaterne blev offentliggjort i December 2008 udgaven af "The Journal of Nutrition."

Antioxidant-Rige Frugter, Grøntsager

Antioxidanter, som findes i overflod i visse frugter og grøntsager, reducere risikoen for kognitiv svækkelse, ifølge psykiateren Daniel G. Amen, forfatter af "Ændre Din Hjerne, Ændre Din Krop." Amen tyder på, at spise fra regnbuen ved at vælge frugt og grøntsager i forskellige farver. Han anbefaler, navnlig sådanne red fødevarer, som tomater, granatæbler og rød peberfrugt; squash, bananer og gul peberfrugt blandt gul fødevarer, appelsiner og yams fra den orange gruppe; spinat, broccoli og ærter blandt de grønne fødevarer; og blommer med et strejf af lilla.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære