Sund Kost >> Kost

Fødevarer for at Undgå, Inden du Kører

Hvis, mens du kører, du nogensinde har fået en mave krampe, følte kvalme eller hørt mad klukkende i maven, det ville hjælpe til at lære, hvilke fødevarer du bør undgå før du kører. Ændre dit måltid timing til at forbedre fordøjelsen, før et løb kan hjælpe dig føle sig bedre og give din krop de næringsstoffer, den behøver for at udføre sit bedste. Alle har en lidt anden sats af fordøjelsen, og så mens nogle generelle retningslinjer, der er gode at følge, være opmærksom på din krop og foretage mindre justeringer efter behov.

Fordøjelse Under Øvelse

Når du kører, dine muskler har brug for ekstra blod til at levere næringsstoffer og ilt. Normalt, når maden bliver fordøjet, blodtilførslen til mave og tarme er øget for at afhente nylig absorberet næringsstoffer. Hvis du begynder at køre, mens mad er stadig at blive fordøjet, blod skal blive omdirigeret til den, der udøver muskler. Som et resultat, fordøjelsen og optagelsen af føde forsinker eller stopper. På dette tidspunkt, din mave kan føle sig oppustet, og du kan få en ubehagelig mave krampe.

Fedt og Protein

Tænke på at spise en fedtet burger og pommes frites, og hvor den er tung og fuld din mave føles bagefter. Dette er i en del, fordi fedt og proteiner er komplekse molekyler, der tager lang tid at få fordøjet. På grund af dette, de ikke kan forlade maven meget hurtigt og kan forårsage ubehag, mens du kører. Ifølge den populære runner magazine, "Runner' s World," det er bedst at undgå høj - fedt, høj-protein eller høj-fiber fødevarer, før en løbetur.

Kulhydrater

Højt fiber fødevarer er meget gavnlig for fordøjelsen og sundhed, men undgå dem, før en løbetur. Det er bedst at vælge lav-fiber kulhydrater, da de vil få fordøjes og absorberes hurtigt og giver energi til at udøve muskler. Ifølge Mayo Clinic, høj-fiber fødevarer har tendens til at få fordøjet langsommere end andre typer af fødevarer, og der vil således blive hængende i fordøjelseskanalen mere. Dette er en god ting, når du ønsker at bremse sult og tabe sig, men før en løbetur, kan det gøre du føler dig oppustet og alt for fuld eller forårsage fordøjelsesbesvær.

Kalorier og Volumen

Samtidig udøver muskler har brug for energi for at klare sig godt, er det bedst at undgå store måltider før du kører. American College of Sports medicine viser, at hvis du har planer om at spise mere end 300 kalorier, skal du gøre det i mindst 3 til 4 timer før et hårdt løb. Dette vil give din mave en chance for at tømme og få dine muskler næring med energi. Det samme er tilfældet for en stor mængde vand. Hvis du drikker en masse væske inden et løb, maven, vil sandsynligvis gurgle og føler mig ret utilpas.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære