Sund Kost >> Ernæring

Fødevarer for at Undgå, Med Fruktose Malabsorption

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret 12 December 2018

Den manglende evne til at fordøje fructose, en grundlæggende sukker findes i mange fødevarer, kan være smertefulde og invaliderende. Fruktose malabsorption er et almindeligt symptom af irritabel tarm syndrom, eller irritabel tyktarm, og det er også muligt at have fructose intolerance på sin egen. Undgå friske frugter, og den høj-fructose corn sirup, der bruges som sødemiddel i mange forarbejdede fødevarer, der kan hjælpe med at minimere de oppustethed, diarré og gas, der kommer med en fructose intolerance.

Frisk Frugt

Hvis du er følsomme over for fructose, behøver du ikke nødt til at fjerne alle frugter, men kun frugter, der indeholder mere end halvdelen af deres naturlige sukker, da fruktose. High-fructose frugter, bør du undgå at indeholde æbler, kirsebær, mango, vandmelon og pærer. Du kan sikkert har moderate mængder af lav-fructose frugter, såsom honeydew melon, melon, bananer, blåbær, jordbær og appelsiner, hvis de er godt fordelt over hele dagen.

Andre Frugter

De fleste mennesker med fruktose malabsorption kan tåle små mængder af friske lav-fructose frugter, men andre former kan udløse din mave symptomer af overvældende din tarm fructose-receptorer. Mennesker med fruktose malabsorption har enten mindre af disse receptorer, eller at disse receptorer er ikke at fungere godt nok til at fremme optimal fructose absorption. Dette er grunden til, at små mængder af fruktose fordelt i hele dagen kan tolereres, men alt for meget på en gang, kan det resultere i symptomer. Undgå alle former for frugtsaft, tørret frugt og konserverede frugter, selv om de er lavet med lav-fructose frugter, med at holde din fructose lav belastning og forhindre ubehagelige fordøjelses bivirkninger.

Nogle Grøntsager

De fleste grøntsager er sikker med fruktose malabsorption, med undtagelse af asparges, artiskok og sukker snap ærter. Alle andre grøntsager har en meget lav fruktose indhold. Dog, hvis du er følsom over for fructose, det er muligt, at du også reagerer på andre lignende korte kæde kulhydrater, såsom fructaner, polyoler og galactans, der findes i andre grøntsager, som kål, løg, hvidløg, broccoli og blomkål. Hvis du reagerer på lav-fructose grøntsager, konsultere en registreret diætist for hjælp til at identificere andre mulige udløse fødevarer i din kost.

Naturlige og Kunstige Sødestoffer

En stor del af fructose indtag i den standard Amerikansk kost ikke kommer fra frugter, men fra sweeteners. Undgå sødestoffer, der er rig på fructose, især honning, high-fructose corn syrup og agave sirup. Hvis du ønsker at tilføje en sød touch til din kost, brug lavere-fructose alternativer, såsom ahorn sirup, brun farin , sukker, stevia eller kunstige sødestoffer, for at holde dine tarme glad. Selv om disse sødestoffer er sikrere for mennesker med fruktose malabsorption, at spise alt for meget på én gang kan stadig fremkalde mave-tarm-problemer, så brug dem med måde. Sukker alkoholer, såsom xylitol, sorbitol og maltose, ikke indeholder fruktose, men ofte er årsag til mave-tarm-symptomer hos følsomme personer.

Andre FODMAPs

Hvis du har fruktose malabsorption, kan du også være opmærksomme på, at andre FODMAPs, eller gære, oligo-, di-, mono-sakkarider og polyoler, en familie af kort-kæden kulhydrater. FODMAPs nemt kan gære i din tarmen og forårsage IBS-lignende symptomer. Hvis dette er tilfældet, kan du også nødt til at undgå de fructaner fundet i løg, hvidløg, kål, hvede, rug og pistacienødder; den laktose, der findes i mange mejeriprodukter; og polyoler, der findes i sukker-fri produkter, blomkål, hvidkål, svampe, brombær, ferskner og nektariner. Konsultere en registreret diætist for at få hjælp til at identificere disse problematiske fødevarer og forbedre din tarm sundhed.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære