Sund Kost >> Kost

Fødevarer, der er Tilladt for en Fructose-Diæt

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret 14 December 2018

Fruktose malabsorption er en almindelig årsag til irritabel tarm syndrom symptomer, såsom abdominal smerte, gas og ændringer i afføring hyppighed og konsekvens. Hvis dit fordøjelsessystem ikke håndtere fructose godt, fructose-diæt kan hjælpe med at forbedre dine symptomer. Selv om fruktose findes i mange frugter og sødestoffer, en bred vifte af fødevarer er tilladt på en fructose-diæt.

Frugter

Selvom alle frugt indeholder fruktose, fructose-diæt kun at fjerne fødevarer, der indeholder mere end halvdelen af deres sukker i form af fruktose, som vandmelon, æbler, kirsebær, mango og pærer. Tørret frugt og juice er heller ikke tilladt. Men de fleste mennesker kan tåle en begrænset antallet af portioner af lav-fructose frugter som bananer, blåbær, jordbær, kiwifruits og citrusfrugter, især hvis fordelt i hele dagen.

Grøntsager

Kun et par grøntsager er høje i fruktose. Undgå sukker snap ærter, asparges og artiskokker til at holde din fructose indtagelse lav og forhindre, gastrointestinale bivirkninger. Alle andre grøntsager bør være veltolereret, herunder blomkål, champignon, tomater, broccoli, løg, gulerødder, squash og salat, medmindre du er også intolerant over for andre kort-kæden kulhydrater i samme familie som fruktose. Hvis dette er tilfældet, skal du kontakte en registreret diætist for at få hjælp til at identificere disse fødevarer i din kost.

Protein

Alle protein-rige fødevarer er sikre på en fructose-diæt, medmindre de er forberedt med fructose-indeholder ingredienser. Vælg frisk, glat, rødt kød, kylling, kalkun, fisk og skaldyr. Æg og ost er også passende lav-fructose valg. Undgå enhver protein kilde, der er marineret eller få den serveret i sauce, der er tilbøjelige til at have høj-fructose ingredienser, såsom honning eller high-fructose corn syrup. Mango salsa, æblemos eller tørrede frugter serveres ofte i salater eller som tilbehør til protein, der retter er ikke sikker for folk med fruktose malabsorption.

Fedt

Du kan sikkert tilføje sunde fedtstoffer til dit fructose-diæt. Ekstra-jomfru olivenolie, avocado, guacamole, oliven, nødder og nøddesmør er rige på en hjerte-sunde slags fedt, der kaldes monoumættede fedt. Undgå forarbejdede salatdressinger, mayonnaise og kommercielt tilberedt guacamole, da de ofte indeholder high-fructose sødemiddel, såsom high-fructose corn syrup.

Kulhydrater

Hvide kartofler, søde kartofler, pisang, yucca, havregryn og quinoa er fremragende kilder til kulhydrater, der passer en fructose-diæt. Forberede dem til dig selv at sørge for, at de ikke indeholder high-fructose ingredienser. Hvis du vil have noget sødt til dessert, lav-fructose frugt og mørk chokolade er sundt valg. Hvis du ønsker at bage, undgå sødestoffer som honning, agave sirup og high-fructose corn syrup og bruge sukker, der indeholder mindre fructose, såsom ahorn sirup eller tabel sukker. Hold øje med, om mængden af sukker du spiser, fordi selv sikker sødestoffer kan give symptomer, hvis de indtages i for store mængder.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære