Sund Kost >> Sunde Måltider

Fødevarer, Der er en 14-måneder Gamle Bør Spise

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 27, 2018

Som din baby når den 14-måned mark, hun vil spise betydeligt mindre mad, end hun gjorde, da hun var yngre, hvilket kan gøre det svært at sikre, at hun får den næring, hun har behov for. Småbørn ofte ikke spiser så meget som babyer gør, fordi deres væksten er aftagende, og de har brug for mindre mad, for at opretholde deres energi. Mens dit barn kan være at spise mindre, omfatter visse fødevarer i sin kost, så hun får alle de vigtige vitaminer og mineraler, hun har brug for en sund vækst.

Mejeri

Mejeriprodukter er blandt de vigtigste for din 14-måneder gamle. De leverer calcium og D-vitamin, to næringsstoffer, der understøtter sundhed af dit barns knogler og tænder. Din 14-måneder gamle bør drikke omkring 2 kopper mælk hver dag. Tjene hende hele mælk, fordi i denne alder, hun har behov for fedt og kolesterol, det indeholder for en sund udvikling af hjernen. Yoghurt og ost er sunde mejeriprodukter, som også levere calcium. En ounce af ost eller 4 ounces af yoghurt er en passende portionsstørrelse for en 14-måneder gamle.

Kød og Bønner

Proteinet i kød og bønner, der fremmer korrekt udvikling og leverer også din 14-måneder gamle med den energi, hun har brug for at spille og lære. Dit barn bør spise 2 ounce af protein-rige fødevarer hver dag. Tilbyde hende en ounce eller to af magert kød, såsom oksekød, hvidt kød, kylling eller fisk. En hårdkogt eller røræg er en anden sund kilde til protein. En 1/4-cup servering af sort, navy, nyre-eller pinto bønner leverer også en god mængde protein. Riv kødet i små stykker, og skær bønner i halve eller kvarte at reducere risikoen for kvælning.

Korn

Småbørn har brug for om 3 ounce af korn hver dag. Academy of Nutrition and Dietetics anbefaler, at mindst halvdelen af disse kerner bør være hele. Fuldkorn levere mere fiber end fødevarer, der er fremstillet med raffinerede korn og kan være lavere i sukker. En skive brød er svarende til omkring 1 ounce. En 1/3-cup, der serverer cornflakes eller i en 1/4-cup servering af kogte ris, pasta eller korn svarer til omkring 1 ounce.

Frugt og Grøntsager

Frugter og grøntsager er blandt de mest nærende fødevarer for at tjene din 14-måneder gamle. De leverer mange af de vitaminer og mineraler, dit barn har brug for at vokse og udvikle sig korrekt. Småbørn har brug for 1 kop frugt og 1 kop grøntsager som en del af deres daglige kost. Tjene hakkede, friske bær, melon, æble-skiver eller ananas. Kiwi, mango og bananer sunde valg som godt. Hak rå grøntsager i små stykker for at undgå risikoen for kvælning eller damp dem for at gøre dem blødere og lettere at spise. Gulerødder, selleri, broccoli, blomkål, søde kartofler, squash, ærter og grønne bønner er fyldt med vigtige næringsstoffer.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære