Sund Kost >> Ernæring

Madpyramiden Chart for Kids

Den føderale regerings kampagne for at fremme sundere spisevaner, på trods af en radikal ansigtsløftning i midten af 2011, stadig leverer stort set de samme besked. En mere realistisk plade-formede ikonet erstattet Food Guide Pyramid som det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s grafiske afbildning af fødevarer, der udgør en afbalanceret kost. MyPlate -- MyPyramid ' s efterfølger-gør det noget nemmere for børnene og deres forældre at afgøre, hvor meget af hver mad gruppe er nødvendig for, at en velafbalanceret måltid.

Hvad der er på Pladen?

Selv om MyPlate, ligesom sin forgænger, er blot det mest synlige symbol for en bredere kampagne, spise rådgivning indarbejdet i sit design bærer omhyggelige overvejelser. Pladen grafisk er inddelt i fire segmenter. Den venstre halvdel af pladen – hvilket er halvdelen af en dag fødeindtagelse – består af grøntsager og frugter. Den højre halvdel af pladen er ujævnt fordelt mellem korn og proteiner, med den tidligere få en noget større del end protein. Sidder ud til højre side af pladen er en lille blå cirkel, der repræsenterer den anbefalede daglige indtagelse af mejeriprodukter.

Ernæringsmæssige Rådgivning

For at lære mere om retningslinjer for sund kost, børn og forældre skal dykke lidt dybere ind i de ressourcer, der er til rådighed på ChooseMyPlate.gov den officielle hjemmeside for USDA food guide. Stedet tilbyder specifikke oplysninger om hvert af de fødevarer grupper, der er repræsenteret på MyPlate, samt olier -- fedtstoffer i flydende form-som også spiller en rolle i en velafbalanceret kost. Disse detaljerne indeholde klare beskrivelser af de fødevarer, der er omfattet i hver kategori, tips om de sundeste valg blandt de fødevarer, og anbefalinger for dagligt indtag beløb.

Frugt og Grøntsager

Selv om den mad, segmenter, der er afbildet på MyPlate ikonet gøre det klart, at frugt og grøntsager udgør omtrent halvdelen af dit daglige mad indtag, den præcise mængde afhænger af alder og køn. USDA anbefaler daglig frugt forbrug på 1 til 1,5 kopper dagligt til børn fra alderen 2 til 8. Drenge fra 9 til 13 og piger fra 9 til 18 har brug for 1,5 kopper af frugt dagligt, mens drenge 14 til 18 år bør få 2 kopper af frugt per dag. Anbefalet grønt indtag er 1 cup for børn i alderen 2 til 3; 1.5 kopper fra 4 til 8; 2 kopper til piger fra 9 til 13; 2.5 kopper for piger 14 til 18 og drenge fra 9 til 13, og 3 kopper for drenge 14 til 18.

Korn

Udover at definere de fødevarer, der falder inden for det korn kategori, ChooseMyPlate.gov's afsnit om korn, der også gør det klart, at det er langt sundere at gå med fuldkorn end med raffineret korn. Børn fra 2 til 3, skal mindst 1,5 ounce af korn hver dag, en figur, der klatrer til 2,5 ounce for dem, fra 4 til 8. Piger fra 9 til 18 og drenge fra 9 til 13 har brug for mindst 3 ounce dagligt, og drenge 14 til 18 år bør få et minimum af 4 ounces af korn.

Protein Fødevarer

ChooseMyPlate.gov hjælper børnene til at forstå, at protein fødevarer omfatte en langt bredere vifte af valg, end bare fisk, kød og fjerkræ, der forklarer, at nødder, frø, bønner, ærter og soja derivater er også rige kilder til protein. USDA anbefaler 2 ounce af protein fødevarer til børn i alderen 2 til 3; 4 ounces til børn i alderen fra 4 til 8; 5 ounce til piger fra 9 til 18 og drenge fra 9 til 13, og 6,5 ounce til drenge fra 14 til 18.

Mejeriprodukter og Olier

Næringsstoffer i mejeriprodukter er særligt vigtigt for børn i de kritiske år af vækst og udvikling, som tegner sig for det høje niveau af indtag af mejeriprodukter, der anbefales af USDA. Anbefalet daglig tilførsel er 2 kopper til børn 2 til 3; 2.5 kopper til børn i alderen fra 4 til 8, og 3 kopper til børn i alderen fra 9 til 18.

Det anbefalede daglige indtag af olier er 3 tsk for børn mellem 2 til 3 år; 4 teskefulde fra 4 til 8; 5 tsk for piger mellem 9 til 18 og drenge fra 9 til 13, og 6 teskefulde for drenge i alderen 14 til 18. Det er markant, at hjemmesiden viser, at der i det mindste en del af den daglige olie godtgørelse kan komme fra fisk, nødder og andre fødevarer, der er naturligt rig på olier.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære