Sund Kost >> Andre

Få Fakta på Mad-Intolerance

Oversigt

Mange Amerikanere er på diæter. Nogle begrænse valg af fødevarer til vægttab formål, men andre skal styre fri af visse fødevarer på grund af fødevarer intolerans. Mens en fødevare intolerance, såsom en gluten eller laktose intolerance, fordøjelsessystemet forårsager ubehagelige symptomer, er det som regel ikke er livstruende. En fødevareallergi, på den anden side, udløser en immunsystemets reaktion, der berører mange organer. Svær fødevareallergi kan føre til anaphylaxsis, en livstruende reaktion, der forårsager hævelse i struben, lavt blodtryk og vejrtrækning problemer. Nogle mennesker med fødevarer intolerans kan spise små mængder af ulovlige fødevarer uden problemer, mens andre skal undgå problematiske fødevarer eller tage et enzym supplement til at løse problemet.

Pixland/Pixland/Getty Images

Kan Børn Være Gluten-Intolerant?

Gluten intolerance kan påvirke børn, ifølge Academy of Nutrition and Dietetics. Børn med gluten intolerance skal undgå fødevarer med hvede, byg og rug, som indeholder mange brød, pasta, kager og andre fødevarer, der bruger gluten som et tilsætningsstof. Gluten intolerance er forårsaget af en reaktion på et protein i gluten. At spise fødevarer med gluten kan forårsage en række af mave-symptomer hos børn og voksne, herunder kvalme, dårlig mave, diarré, opkastning og mavekramper. I modsætning til cøliaki, en autoimmun sygdom, der udløser frigivelse af antistoffer, der kan skade tarmen, et barn med ikke-cøliaki gluten intolerance ikke vil opleve tarm skader, underernæring eller langsigtede komplikationer. Hvis du har mistanke om, at dit barn har glutenallergi, se din børnelæge eller familie læge for en screening for at udelukke andre betingelser, før du går glutenfri.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Kan Du Give dig Selv en Gluten Intolerance?

Spise brød og andre fødevarer med gluten vil ikke give dig gluten intolerance, men det kan afsløre din overfølsomhed over for gluten. Academy of Nutrition and Dietetics rapporter om, at gluten intolerance påvirker 18 millioner Amerikanere, hvilket gør det mere almindeligt end cøliaki. Plus, food engineering har øget andelen af gluten i hvede fra 4 procent til 14 procent, ifølge en rapport i juli 17, 2012-udgaven af "U.S. News & World Report." Gluten kan dukke op i usandsynlige steder, såsom i krydret kartoffel chips, medicin, vitaminer og endda læbestift. Visse korn, såsom hvede, kan være forurenet med hvede under behandling, og krydskontaminering kan også opstå, når gluten-fri fødevarer kommer i kontakt med gluten-holdige fødevarer under produktion og i hjemmet.

Zedcor Helejet/PhotoObjects.net/Getty Images

Kan Gluten Intolerance Overvindes?

Fordi der ikke er nogen behandling for gluten intolerance, som det ikke kan overvinde. Gluten intolerance kan styres med en gluten-fri kost, dog. Den gode nyhed er, at mange korn og stivelse, der er tilladt på en gluten-fri kost, herunder boghvede, majs og cornmeal, hirse -, ris-og glutenfri mel såsom ris, kartofler, sojabønner, bønner og kartofler mel. Mange andre sunde fødevarer, der er naturligt glutenfri. Bønner, frø, uforarbejdede nødder, friske æg, kød, fjerkræ, fisk, frugt, grøntsager og de fleste mejeriprodukter er tilladt på en gluten-fri kost. At arbejde med en registreret diætist med speciale i fødevarer intolerans kan være nyttigt at sikre, at du får nok fibre, jern og andre vigtige næringsstoffer for et godt helbred.

Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images

Kan Gluten Intolerance Blive Bragt På Af Stress?

Årsagen til gluten intolerance er ukendt, men stress kan udløse symptomer. I nogle mennesker, gluten intolerance optræder første gang i tider med stress, i henhold til. Scott Sicherer, M. D., en læge med speciale i fødevarer intolerans og fødevareallergi på Mount Sinai Hospital i New York. Selv når stress forsvinder, gluten intolerance er fortsat. Det vides ikke hvorfor. Symptomer på gluten intolerance kan forværres med stigende stress, Sicherer tilføjer. MayoClinic.com også rapporter om, at tilbagevendende stress eller en psykisk problem kan forårsage en fødevare intolerance, selv om årsagerne er ikke fuldt forstået.

NA/AbleStock.com/Getty Billeder

Kan Gluten-Intolerant Folk Drikker Øl?

Fordi de fleste øl er lavet med hvede, byg eller rug, gluten-intolerant folk bør undgå øl, medmindre det er mærket glutenfri, i henhold til MayoClinic.com. Malt og malt aroma kan også indeholde gluten. Heldigvis for suds elskere, et udvalg af glutenfri øl er tilgængelige. Nogle er lavet med majs, ris, soja eller anden glutenfri korn, mens andre kan være lavet af frugt. Hvis du er gluten-intolerant, være kræsen om den type af øl kan du hælde for at undgå ubehag fra reaktioner på gluten i øl.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Kan Laktose-Intolerante Mennesker Drikker Søde Acidophilus

Laktoseintolerans er en type af fødevarer intolerance, hvor du ikke kan fordøje laktose, sukker, der findes i mælk og dagbog produkter, fordi din krop mangler laktose enzym. Dette fører til oppustethed, diarré, og andre fordøjelsesforstyrrelser symptomer. Laktose-intolerante mennesker måske ønsker at undgå søde acidophilus, fordi det er et mejeri produkt. Sød acidophilus er lowfat eller fedtholdige mælk, som er aktive kulturer af Lactbacillus acidophilus er blevet tilføjet. Mælken er opvarmet til at producere den rette surhedsgrad og derefter nedkølet; det resulterende produkt har en sød smag. Hvis du er laktose-intolerante, men vil stadig gerne nyde sød acidophilus og andre dagbog produkter, kan du tage en tablet, der indeholder laktose, som enzym eller tilføje flydende laktose falder til flydende mejeriprodukter.

Comstock/Comstock/Getty Images

Kan en Laktose-Intolerante Person, der Spiser lidt Yoghurt & Aged Ost?

De fleste laktose-intolerante mennesker kan spise yoghurt og modnet ost, fordi disse mejeriprodukter er lettere at fordøje end mælk. I henhold til EatWisconsinCheese.com mange yoghurt indeholder mindre mængder af laktose end mælk. Som yoghurt gærer, nogle af laktose ændres til mælkesyre. Plus, starter kulturer i yoghurt kan producere det enzym, der fordøjer laktose. Yoghurt er semi-solid state bidrager også til en bedre tolerance. National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme bemærker, at hårde oste som cheddar og Schweiziske er også lettere for laktose-intolerante mennesker at fordøje end mælk.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Kan Folk Være Fiber-Intolerant?

Folk kan ikke være fiber-intolerant. Hvis du har været diagnosticeret som fiber-intolerante, det er en upræcis diagnose, siger Sicherer. Du kan være gluten-intolerant, har cøliaki eller spise for meget fiber. Du kunne have en hvede allergi, en fødevare allergi er almindelig i børn. De fleste børn vokser en hvede allergi, men det kan lejlighedsvis blive hængende ind i voksenalderen. En hvede allergi forårsager, at nogle af de samme symptomer som en gluten intolerance, men symptomerne skyldes en allergisk reaktion over for ikke-proteiner, som gluten i hvede. Selvom fiber er nødvendige for en sund fordøjelse, og for at forhindre forstoppelse, for meget kan medføre oppustethed, gas, kvalme og mavesmerter. Den gennemsnitlige person, der ikke spiser nok kostfibre, siger Sicherer, så du skal ikke ændre din kost uden at konsultere med din læge.

Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images

Kan Gluten Intolerance Forværre?

Gluten intolerance bør ikke forværres, hvis du undgå alle fødevarer med gluten, men hvis du ved et uheld kommer til at spise en mad med gluten, kan du opleve, mavekramper, gas og diarré. Symptomer på glutenallergi kom mere gradvist end dem, der er i en fødevare allergi, så det kan synes, de er værre. Styretøj klart af alle fødevarer med gluten kan være en vanskelig opgave, men. Producenterne ofte ændre ingredienser i forarbejdede fødevarer, så du er nødt til omhyggeligt at scanne etiketter til kilder af gluten, noter FamilyDoctor.com. Din læge kan sætte dig i kontakt med en gluten-intolerance støtte gruppe, hvis medlemmer kan være i stand til at tilbyde tips til at undgå gluten. Forværring af symptomer, der kan signalere andre sundhedsmæssige problemer, så se din læge, hvis fjerne gluten fra din kost hjælper ikke.

Adrian Samson/Lifesize/Getty Images

Er Der en Kur for Gluten Intolerance?

Der er ingen kur for gluten intolerance; den eneste behandling er en gluten-fri kost. Hvis du har mistanke om en gluten intolerance, holder en detaljeret fødevarer dagbog for at vise din læge. Selv om cøliaki kan være diagnosticeret med en blodprøve, der er ingen endelige test til at diagnosticere glucose intolerance. Din læge vil tage et nærmere familiens historie, og kan anbefale at fjerne brød og andre fødevarer for at lokalisere problemet. Hvis det viser sig, at du har glutenallergi, en begrænset kost, kan hjælpe dig til at føle dit bedste. At skifte til en gluten-fri kost er en stor forandring tager tid, at justere til, men en diæt kan betale sig til bedre sundhed.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære