Sund Kost >> Ernæring

Hvad Mad Gruppe Er Fosfor I?

Fosfor er afgørende for liv, så får du den fra kun om hver type af mad. Generelt fødevarer, der er særligt rig på protein er også høj i fosfor. Kød, mejeriprodukter, fisk, skaldyr og æg, der er fulde af mineraler, men du får også fosfor fra plante-baserede fødevarer, som bælgfrugter og nødder.

Hvad Betyder det

Den vigtigste rolle for fosfor er at holde dine knogler stærke og sunde. Du skal også fosfor for energi produktion og lager, og cellulære funktioner og vækst. Da stort set hver eneste del af din krop kræver, fosfor, du har brug for en stor mængde hver dag. Alle voksne-selv hvis du er gravid eller ammer, -- har brug for 700 mg fosfor hver dag, rapporter University of Maryland Medical Center.

Mejeriprodukter og Æg

Din foretrukne morgenmad fødevarer er nogle af de rigeste kilder til fosfor. Du vil få 180 milligram fosfor fra 8 ounces skummetmælk. Nonfat yoghurt har mere end 355 mg, eller omkring halvdelen af dit daglige anbefaling, i et 8-ounce container. Et stort hele æg tilbyder omkring 95 mg, men du bliver nødt til at forbruge hele æg, da de fleste af fosfor kommer fra blommen; kun 5 milligram fosfor opholde sig i det hvide af et stort æg.

Kød og Fjerkræ

Du vil få store mængder af fosfor fra dine foretrukne klip af kød eller udsnit af fjerkræ. Men, du bør vælge magre udskæringer, for at undgå indtagelse af en stor mængde af fedt og kalorier. En 3-ounce kogt oksekød, mørbrad indeholder mere end 205 mg, er den samme, der serverer størrelsen af svinekam tilbyder 220 mg, 3 ounce af grillet kyllingebryst give næsten 200 mg og 3 ounce af brændt lys kalkunkød har omkring 185 mg fosfor.

Fisk og Skaldyr

Fisk og skaldyr er ikke kun lean, giver de en stor del af det fosfor, du har brug for hver dag. Med en 5,5-ounce kogt filet af hellefisk giver mere end 450 milligram af mineralet. Den samme mængde kogte sockeye laks er næsten 430 mg. Nyder en lækker servering af hummer tilføjer mere end 155 milligram fosfor til din kost fra en 3-ounce dampet del. Blå krabbe kød er også fyldt med fosfor, hvilket giver omkring 350 mg fra en løst pakket 1-cup, der tjener vejer omkring 4.75 ounces.

Vegetabilske Kilder

Må ikke ærgre sig, hvis du ikke spiser en masse af mejeriprodukter, kød, fisk eller skaldyr. Du vil få en anstændig mængde af fosfor fra mange vegetabilske kilder, så godt. En ounce af ristede græskar-eller solsikkekerner hver give omkring 330 mg fosfor. Kogte linser tilbyder mere end 355 mg pr 1 kop kogte servering. Garbanzo bønner, den vigtigste ingrediens i hummus, indeholder omkring 275 mg i en 1-cup del. Din yndlings frugt og grøntsager har også fosfor, bananer, appelsiner, asparges, druer, peber og pærer, for at nævne et par stykker, hver tilføje en lille mængde af fosfor til din kost.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære