Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan Fødevarer Påvirker Neurotransmittere

Din trang til kulhydrater kan være alt i dit hoved -- kulhydrat-rige fødevarer øge niveauer af visse kemiske budbringere, der påvirker dit humør. Disse neurotransmittere formidle budskaber inden for din hjerne og din krop, og de kan hjælpe dig med at slappe af eller gøre dig føle alarm og ængstelig. Den mad, du spiser, påvirker neurotransmitter niveauer, og hvordan din hjerne fungerer.

Kulhydrat Effekter

At spise kulhydratrige fødevarer, der hæver niveauet af signalstoffet serotonin i din hjerne. Denne kemiske budbringer er ansvarlig for følelser af ro og wellness -; lave niveauer af serotonin har været forbundet med depression, angst og søvnløshed. Derfor, spise kulhydrater kan være en "feel-good" - mekanisme, uanset om du er sulten. Forskning offentliggjort i 2003 i "Ernæring Anmeldelser" bemærkede også, at kulhydrater kan forbedre hukommelsen ved at hæve niveauet af signalstoffet acetylcholin.

Proteiner og Årvågenhed

At spise protein-rige fødevarer reducerer niveauer af serotonin og øger dopamin og noradrenalin i hjernen. Ifølge de Cleveland Clinic, disse neurotransmittere er produceret fra aminosyren tyrosin, som er fundet i proteiner som kød, fjerkræ, grøntsager og mejeriprodukter. Dopamin og noradrenalin øger årvågenhed, fokus og mental koncentration.

Fisk og Hjernens Funktion

Fisk indeholder omega-3 fedtsyrer, som påvirker din hjerne funktion og produktion af en række af neurotransmittere. En fornyet undersøgelse offentliggjort af "Canadian Journal of Psychiatry" i 2003 konkluderede, at omega-3 fedtsyrer kan være gavnlig i behandlingen af psykiatriske lidelser som depression, attention-deficit hyperactivity disorder og Alzheimers sygdom. Disse sunde fedtstoffer er afgørende for en normal hjernefunktion.

En afbalanceret Kost for Hjernen Sundhed

Det omfatter både kulhydrater og proteiner i hvert måltid og en snack til at bidrage til at forbedre og skabe balance mellem din hjerne funktion. Vælg fuldkorn kulhydrater for at tilføje væsentlige fiber, der balancerer dit blodsukker og holder dig til at føle dig fuld længere. Disse omfatter hele korn brød, brune ris, frisk frugt og rå grøntsager. Kombiner din sunde kulhydrater med lav-fedt-protein fødevarer som magert kød, fjerkræ uden skind, fisk, grøntsager og fedtfattige mejeriprodukter.

Om Forfatteren

Nadia Haris er et registreret stråling terapeut, der har været at skrive om ernæring for mere end seks år. Hun er ved at færdiggøre sin Master of Science i ernæring med fokus på de ernæringsmæssige behov hos onkologiske patienter.

Foto Credits

  • Medioimages/Photodisc/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære