Sund Kost >> Kost

Hvad Er Flora af mave-Tarmkanalen?

Skrevet af Johanne Marie; Opdateret 14 December 2018

Din mave-tarmkanalen, eller mave-tarmkanalen, er ansvarlig for at levere din krop med næringsstoffer, vitaminer og mineraler i den mad, du spiser. Mange milliarder af gavnlige bakterier, der lever i din store tarmen hjælpe med at holde din mave-tarmkanalen fungerer korrekt for at hjælpe dig med at undgå sygdom. Disse kolonier af GI bakterier er ofte omtalt som din normale flora -- mikroorganismer, der er af afgørende betydning for din generelle sundhed.

Normal Flora

Din tarmen indeholder mere end en billion gavnlige bakterier, i høj grad mikroorganismer, der er anaerobes, som ikke kræver ilt for at overleve. Hver person har en unik blanding af planter, der potentielt indeholder så mange som 400 forskellige arter. De fleste hører til slægter Streptococcus eller Bacteroides. Det store flertal af disse bakterier lever i din store tarmen, eller tyktarmen, hvor de er indeholdt af sine vægge og ikke invadere andre dele af din krop. Som skammel former i din kolon og rektum, nogle bakterier bliver en del af det, forlader din krop med hver afføring.

Ernæring

Den normale flora i din mave-tarmkanalen gære ufordøjelige kostfibre i din mad, for at bryde det ned i mindre molekyler, der er elimineret i afføringen eller, i tilfælde af nogle typer af fiber, der anvendes af bakterier sig selv som en energi kilde. Disse bakterier har også en vigtig rolle i metabolismen af flere vitaminer. De syntetisere vitamin, K-vitamin, hvilket bidrager til forsyningen, som du får fra fødevarer. K-Vitamin er vigtigt for at sikre, at din blodpropper ordentligt, og også hjælper til at opbygge stærke knogler ved at hjælpe med at opretholde deres indhold af calcium. Din tarm bakterier producerer også andre vitaminer, herunder biotin, vitamin B-12, folinsyre og thiamin, medlemmer af B-kompleks.

Infektion

Når du spiser mad, du også indtage potentielt skadelige, sygdomsfremkaldende bakterier. Stabil population af sunde bakterier i mave-tarmkanalen normalt forhindrer vækst af patogene mikroorganismer i fødevarer ved at udskille stoffer, der hæmmer deres spredning. Når du tager antibiotika, men balancen mellem sund og potentielt skadelige bakterier i tarmene kan blive ked af det, fordi den medicin, der kan dræbe mange af de gode bakterier. Dette kan medføre overvækst af patogene mikroorganismer, hvilket kan resultere i diarré. Mere alvorlig sygdom kan udvikle sig, når bakterier som Salmonella eller Clostridium vokse ud af kontrol.

Understøtter Normal Flora

Probiotiske fødevarer er fødevarer, der indeholder levende bakterier, der ligner eller er identiske med dem, der bor i din mave-tarmkanalen. Indtagelse af disse fødevarer regelmæssigt kan bidrage til at opbygge din tarmflora ved at tilføje nye kolonier, og erstatte alle de tabte i en sygdom. Harvard-Family Health Guide anbefaler tidskrævende probiotiske fødevarer for den almene sundheds-eller til at hjælpe med at behandle diarré, om, at denne strategi kan forkorte forløbet af den sygdom. Det viser også, at probiotika kan hjælpe med at behandle andre GI sygdomme såsom Crohns sygdom og irritabel tyktarm. Eksempler på probiotiske fødevarer omfatter yoghurt, der indeholder levende kulturer, gæret kål retter som kimchi og sauerkraut, gærede sojabønner fødevarer såsom miso, tempeh og natto, og kefir, en type af gæret ko -, gede-eller fåremælk.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

ADVERT

Mest populære