Sund Kost >> Sunde Måltider

Hørfrø Olie Bløde Geler vs. fiskeolie

Fisk og hørfrø olie er både findes i en række fødevarer, kosttilskud, samt at det er et fokus på ernæring forskning. Den hype omkring disse kosttilskud vedrører primært på grund af deres høje omega-3 fedtsyre indhold. Omega-3 fedtsyrer er betragtes som væsentlige, hvilket betyder, at de skal komme fra maden, fordi kroppen ikke er i stand til at producere dem. Omega-3 fedtsyrer spiller en vigtig rolle i vækst og udvikling, regulering af inflammation og hjernens funktion. Hørfrø og fiskeolie kan være gavnlig i behandling og forebyggelse af en række betingelser.

Fiskeolie Grundlæggende

Fiskeolie giver en rig kilde af essentielle omega-3 fedtsyrer og er anvendt til at behandle en bred vifte af forhold. Fiskeolie indeholder to typer af omega-3 fedtsyrer: docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA). Olie til at gøre fisk olie kosttilskud er fremstillet ud fra fede fisk som laks, makrel, tun og sardiner. Du kan få fordele af fiskeolie fra at spise fede fisk direkte, men kosttilskud kan være en mere overkommelig og praktisk alternativ. Fisk olie kosttilskud ofte indeholder E-vitamin for at undgå fordærv. Fiskeolie kan forårsage uønskede bivirkninger såsom fishy eftersmag, opstød, dårlig ånde, halsbrand, kvalme og løs afføring. At tage fisk olie kosttilskud med et måltid, kan du mindske risikoen for bivirkninger. Der er sikkerhedsproblemer, når fiskeolien er taget i store doser, på grund af risikoen for, at forurenende stoffer som Pcb ' er og kviksølv, der almindeligvis findes i fisk og skaldyr. Dette er mindre af et problem med kosttilskud, der stammer fra mindre fisk som sardiner, dog.

Fordelene ved Fish Oil

Fisk olie er effektivt anvendt til en lang række forhold, der primært er relateret til hjerte-og kredsløbssygdomme. Fisk olie kosttilskud er bruges til at sænke blodtryk og triglycerid-niveauer, som er både stærke risikofaktorer for hjertesygdom og slagtilfælde. Fiskeolie ser også ud til at bremse udviklingen af åreforkalkning, hærdning af arterierne. En særlig fisk olie tillæg er godkendt af Food and Drug Administration og tilgængelig ved recept i farmaceutiske doser til lavere triclycerides. Foreløbige forskning viser, at fiskeolie kan hjælpe med at forhindre eller bremse udviklingen af aldersrelateret kognitiv tilbagegang, såsom demens og Alzheimers sygdom. Denne forening er sandsynligvis relateret til hjernens behov for et stort udbud af DHA fedtsyrer. Fiskeolie kan hjælpe med psykiske lidelser, såsom depression, psykose og attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD). Omega-3 fedtsyrer i fiskeolie, har også anti-inflammatoriske egenskaber, der alene eller i kombination med andre smertestillende medicin kan lindre symptomerne på reumatoid arthritis.

Hørfrø Olie Gennemgang

For dem, der er utilbøjelig til at tage fiskeolie piller på grund af kapslen størrelse, fishy eftersmag eller risiko for kviksølv-forurening, hørfrøolie tilbyder en alternativ kilde til essentielle omega-3 fedtsyrer. Hørfrø er frø fra planten Linum usitatissimum, og dens olie har været brugt til medicinske formål at spore tilbage til romerriget og Hippokrates. Det faldt ud til fordel for producenterne, fordi det er dyrere at producere, transportere og opbevare. Men hørfrø er nu allestedsnærværende i det daglige fødevarer, såsom korn og kiks på grund af en stigning i forbrugernes efterspørgsel. Hørfrø olie er til rådighed i kapsel-eller flydende form og opbevares i køleskab for at undgå harskning. Olien kan bruges i madlavningen, men olier i høj essentielle fedtsyrer konvertere til skadelige fedt, når de udsættes for varme. Tilføj hør olie til fødevarer efter madlavning og minimere eksponering over for varme og lys. Hørfrø olie indeholder 50 procent til 60 procent af omega-3 fedtsyrer i form af alfa-linolensyre støtte eller ALA. Raps-og sojaolie indeholder ALA, men hørfrøolie er en meget rigere kilde. Hørfrø olie mangler fiber og lignans, at intakt hørfrø eller formalet hørfrø tilbud.

Fordele af Hørfrøolie

Hørfrø olie omega-3 fedtsyrer, men i form af alfa-linolensyre, der er behov for yderligere konvertering til EPA og DHA gavnlige former for fedtsyrer. Den menneskelige krop er ikke effektive til at omdanne ALA til EPA og DHA. Derfor, hørfrø olie er ikke så potent som fiskeolie og tilbyder kun en brøkdel af fordele i forhold til fiskeolie. Ikke desto mindre, hørfrøolie kan være gavnlig i behandling og forebyggelse af mange forskellige forhold. Hørfrø kan bruges som et afføringsmiddel for forstoppelse og til at lindre symptomerne på tørre øjne i dem med Sjögrens syndrom. Nyere forskning tyder på, at hørfrøolie kan hjælpe hjerte sundhed ved at reducere betændelse, sænke kolesterol, normalisere hjerteslag og forhindre hærdning af arterierne. Hørfrø olie kan også hjælpe med at forhindre tumor vækst i bryst -, prostata-og tyktarmskræft.

Supplement Overvejelser

Mens omega-3 fedtsyrer har været godt undersøgt for deres mange fordele, forskning ikke bevise, årsag og virkning, og kosttilskud er ikke en erstatning for en velafbalanceret kost, der indeholder fede fisk. Hørfrø og fisk olie kosttilskud kan give et ekstra boost i essentielle fedtsyrer i din daglige kost, men du skal kun tage disse kosttilskud under tilsyn af din sundhedspleje udbyder. Både fisk og hørfrø olie har potentiale for bivirkninger og interaktioner med medicin. Omega-3 fedtsyrer kosttilskud kan interagere med visse blodfortyndende og blod-sukker-sænkende medicin.

Om Forfatteren

Christina Marie er en helse-forfatter med base i Buffalo, N.Y., Hun har en Master of Science i ernæring videnskab og nyder at hjælpe andre med at nå deres egne optimal wellness. Hun virker også som en ernæringsekspert og amning konsulent.

Foto Credits

  • Stockbyte/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære