Sund Kost >> Kost

Hvordan at Fastsætte Rabarber

Rabarber er en frugt, der vokser på lange stilke ligner selleri. Det er en tydelig, syrlig smag og en lys, rød farve. Mens rabarber er mest almindelige i tærter og andre kalorie-rige desserter, det er sundere, når du tjener, det usødet. En 2-cup servering af hakkede rabarber har 50 kalorier, 2 gram protein, mindre end et gram fedt og 4 gram fibre. Selv hvis du beslutter at tilføje en teskefuld sukker, rabarber har stadig kun 66 kalorier. Tjene forberedt rabarber med kød, over is, på brød eller som en simpel side.

Valg og Rengøring

Sund rabarber har lange stilke, der bliver en mørkere rød i nærheden af basen. Rabarber med tyndere stilke og en lighter, rødlig farve, har et naturligt sødere smag og er mere spiselig. De grønne toppe og hård i bunden af stilke er ikke almindeligt anvendt i rabarber retter. Skær dem ud og skille dem, som bladene er giftige, og ikke er sikkert for forbrug. Rabarber kræver ikke at skrælle, men du bør krat stilke under køligt, rindende vand for at fjerne skidt og snavs. Når ren, skal du bruge en køkkenrulle til at absorbere overskydende fugt.

Damp

For blød rabarber, at mashes nemt, dampning er det perfekte valg. For at holde rabarber fra at falde gennem damper kurv, enten holde stilke hele eller linje kurv med salatblade. Rabarber bør være næsten grødet, når det kommer ud af den damper, som normalt kræver en 10 til 15 minutter. Jo længere det damper jo blødere vil det blive. Mosede, dampet rabarber smager som en lækker side, eller med lidt sukker, der serveres som en budding-agtig dessert. Skiftevis, tjene dampet rabarber stilke hele.

Sautee

For rabarber serveret med kød, sautering er en af de bedste madlavning metoder. For at sikre, at det kokke jævnt, skal du bruge rabarber i tern i stedet for hele eller groft hakkede stilke. En dråbe olie vil forhindre det fra stikning til pan. Vegetabilsk olie tilføjer 40 kalorier per teske, så brug den sparsomt. Mens rabarber kokke, ryst gryden for at holde det fra at brænde. Sauteret rabarber er gjort madlavning, når det er mørt, men ikke falder fra hinanden. Hvis du ønsker at tilføje sukker, og rør det i halvvejs gennem tilberedningen tid. Tjene sauteret rabarber som en chutney, eller krydrede papirstop.

Bage

Rabarber kan være lavet søde eller salte, når det er bagt. Sød bagt rabarber, et stænk af mælk, drys af kanel og strejf af sukker gøre det trick. Krydrede bagte rabarber kan være forberedt med friskkværnet peber eller ingen krydderier. Ensartet snittede rabarber bager hurtigere og mere jævnt, end hele stilke. Rabarber er færdig med at bage, når skiverne begynder at skarpe lidt.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

Foto Credits

  • rabarber stængler billede af Maria Brzostowska fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære