Sund Kost >> Ernæring

Fem Grunde til at Være Vegetar

Vegetarer er generelt klassificeret som personer, der afholder sig fra at spise animalske produkter, men der er forskellige grader af vegetarisme, herunder lacto-ovo vegetarer, der vil forbruge fødevarer, der indeholder æg og mælkeprodukter. Uanset om sundhed, etiske eller religiøse grunde, er et godt planlagt vegetarisk kost kan give flere fordele, herunder ernæringsmæssige og miljømæssige. En registreret diætist kan hjælpe dig med at planlægge en vegetarisk kost passer til dine behov og sikre, at du får alle de nødvendige næringsstoffer fra den mad, du spiser.

Lavere Risiko For Hjertesygdom

Ifølge den Amerikanske Diætetiske Association, en vegetarisk kost kan sænke din risiko for hjertesygdom og relaterede comorbitities, herunder at sænke dit kolesteroltal og blodtryk. Dette er delvist på grund af den overflod af vitaminer og mineraler i vegetariske fødevarer samt et højere niveau af fiber og lavere mængde af mættede og trans-fedtstoffer. Blodets lipid niveauer tendens til at være lavere hos vegetarer, der beskytter mod iskæmisk hjertesygdom. Hertil kommer, at fedme risiko er også lavere, hvilket igen kan sænke risikoen for hjertesygdomme.

Reduceret Risiko For Kræft

Vegetarer kan også have en lavere risiko for tyk-og endetarmskræft, ovarie-og brystkræft sammenlignet med ikke-vegetarer. Indirekte risiko for kræft kan være lavere i vegetarisk befolkningsgrupper på grund af forbindelsen mellem forekomsten af kræft og fedme, med vegetarer generelt har lavere body mass indeks end ikke-vegetarer, og derfor en lavere risiko for at udvikle overvægt og fedme-relaterede sygdomme.

Reduceret Risiko For Diabetes

Ifølge Adventist Health Study diskuteres i den Amerikanske Diætetiske Association ' s position paper om vegetarisme, ikke-vegetarer har en risiko, der to gange højere end vegetarer for at udvikle Type 2-diabetes. Dette kan til dels skyldes øget rødt kød og forarbejdede kød, som er sluttet til diabetes risiko. Hertil kommer, komplekse kulhydrater, der almindeligvis en del af et vegetarisk kost, som hele korn, frugter og grøntsager, har vist sig at beskytte mod insulinresistens.

Nem Tilberedning

Vegetariske fødevarer er ofte nem at tilberede, så mange kan spises uden tilberedning. De fleste frugter og grøntsager kan spises rå eller kogt hurtigt, som i en røre-yngel. En ekstra bonus er, at de mindre fødevarer er kogt, jo flere næringsstoffer, de beholde. Korn er også alsidig, og mange kan tilberedes hurtigt, især med større tilgængelighed af instant sorter. Hertil kommer, at produkterne er ofte billigere end kød.

Nedsat Risiko for Demens

Selv om flere undersøgelser skal være udført, tidlig forskning tyder på, at stigningen i antioxidanter, i en vegetarisk kost, sammen med lavere risiko for at udvikle højt blodtryk eller hjerte-kar-sygdom, kan virke som en beskyttelse mod at udvikle demens. På den anden side, vitamin B12-mangel har været forbundet med en øget risiko for demens, så vegetarer bør sikre, at de får nok af vitamin gennem kosten eller tilskud for at undgå at modvirke den potentielle gavn.

Om Forfatteren

Larissa Gedney begyndte at skrive professionelt i 2006. Hun har været offentliggjort i Dagens Diætist magasin og flere lokale aviser og faglige publikationer. Gedney er en registreret diætist, der har modtaget sin " bachelor of science grad i ernæring/diætetik fra Simmons College i Boston, og hendes master of science grad i ernæring fra Rosalind Franklin Universitet.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære