Sund Kost >> Kost

Fem Grunde til, at Kroppen har Brug for Energi

Skrevet af Sara Tomm; Opdateret 07 December, 2018

I søvn, vågne, spise, bade, grooming, der arbejder eller deltage i lidenskabelige sysler, du har brug for energi, som er leveret fra din kost i form af kalorier. Brændstoffer din energi kroppens indre funktioner, reparationer, bygger og vedligeholder celler og kroppens væv, og støtter den eksterne aktiviteter, der giver dig mulighed for at interagere med den fysiske verden. Vand, din krop er mest vigtige næringsstoffer, hjælper til at lette de kemiske reaktioner, der producerer energi fra maden.

Basal Stofskifte

Basal metabolic rate, eller BMR, er den minimale mængde af energi, der er nødvendig for at holde din krop fungerer og er i live, mens der på resten. BMR bruger omkring 60 til 65 procent af den daglige energi butikker, ifølge University of Maryland School of Medicine. I hviletilstand, energi støtter kredsløb, åndedræt, fordøjelse, udskillelse og andre funktioner, der udføres af vitale organer. Syv procent af din samlede energiforsyning holder din krop varme. Energi behov er forskellige i forhold til alder, køn, kropsbygning, sundhedstilstand, kost og aktivitetsniveau.

Kroppens Sammensætning

Kroppens sammensætning er en afgørende faktor for energi krav. Muskel er kroppens mest metaboliske væv, hvilket betyder, at det kræver mere energi end andre af kroppens væv til at opretholde sig selv. Fordi de er naturligvis mere muskuløs, mænd har brug for mere energi, kalorier, end kvinder gør. Børn og unge voksne, der gennemgår udviklingsmæssige ændringer i højde, vægt og kropssammensætning har større behov for energi. Energibehov ændres som mennesker alder, fordi muskelmassen svinder, hvilket medfører en reduktion i basal energi metabolisme, i henhold til Colorado State University Extension hjemmeside.

Fordøjelse og Absorption

Fordøjelse og absorption af næringsstoffer i fødevarer bruge 5 til 10 procent af dit daglige energi-butikker for at producere mere energi, ifølge University of Maryland School of Medicine. Kost sammensætning bestemmer også behov for energi til mad stofskifte. Kulhydrater, protein og fedt fordøjes på forskellige satser. At fordøje protein, der bruger mest energi, eller om 20 til 30 procent af de kalorier der er i maden. Kulhydrater bruge 5 til 10 procent af kalorier og fedt, bruger 0 til 3 procent.

Fysisk Energi

Eksterne funktioner, der understøttes af energi omfatter motion, arbejde og leg. Hvis du er aktiv og har en høj muskelmassen til fedt-forholdet, dit behov for energi er større end nogen, der fører et stillesiddende livsstil eller har en høj kropsfedt sammensætning, i henhold til Sheri Barke, MPH, RD, College of Kløfter Studerende Sundhed og Wellness-Center.

Mental Energi

Din hjerne har brug for en konstant forsyning af energi til løbende at fastholde, støtte og beskytte dit liv. Mentale aktiviteter, såsom arbejde, hobbyer, læsning, studier, lektier, laver krydsord, at lære et nyt sprog, enhver mentalt udfordrende affære, herunder dagdrømmeri, kræver energi. Ifølge Franklin Institute, hjerne, celler kræver det dobbelte af den mængde af energi, der er nødvendig i andre celler.

Bekymringer og stress afløb mental og fysisk energi. Problemer med økonomi, beskæftigelse, skole, sundhed, relationer, familie og venner kan øge modtageligheden for sygdomme, i henhold til Purdue University Student Health Center.

Om Forfatteren

Sara Tomm begyndte at skrive i 1971. Hun har certifikater på det medicinske, fysiologiske og ernæringsmæssige principper og behandlingsmetoder for spiseforstyrrelser. Som en vægt-management konsulent, Tomm forfatter til undervisningsmaterialer i relation til de medicinske, psykologiske, miljømæssige og sociale aspekter af spiseforstyrrelser, ernæring og fysisk kondition. Hun har studeret på Columbia University, Henry George School of Social Science, Farmingdale State College og Suffolk Community College.

ADVERT

Mest populære