Sund Kost >> Kost

Fem Livsstil Faktorer, Der Øger LDL-Niveauer i Blodet

Du har sandsynligvis hørt nuggets af visdom i retning af at spise sundt, få regelmæssig motion og ryger ikke, men hvis dit kolesterol er høj, er det tid til at anvende dem i forbindelse med din egen situation i livet. Visse livsstils-faktorer, der kan øge din LDL, eller dårlig, kolesterol, som sætter dig på en større risiko for hjertesygdomme. Ved at vedtage visse vaner, dit helbred bliver bedre, og du er tilbøjelig til at føle dig bedre, også.

Dårlige Spisevaner

De fødevarer, du spiser eller ikke spiser, spiller en fremtrædende rolle i dit LDL kolesterol niveau. Når din kost indeholder masser af frugt, grøntsager og fuldkorn, du er mindre tilbøjelige til at have usunde LDL niveauer. At spise en kost med højt indhold af mættet fedt og sukker, som også hæver dit LDL niveauer. Transfedtsyrer er endnu værre. Ikke kun gøre disse farlige fedtstoffer hæve din dårlige kolesterol, de også sænke det gode kolesterol, som gør dem blandt de mest usunde ingredienser. Vælger hjerte-sunde umættede fedtstoffer, som dem i olivenolie og fede fisk, kan hjælpe med at sænke dit LDL-kolesterol og reducere din risiko for hjertesygdomme.

Stillesiddende Livsstil

Motion hjælper dig med at opretholde en sund vægt og holder dit hjerte sunde og stærke. Ifølge University of Maryland Medical Center, regelmæssig motion øger også din gode HDL-kolesterol og sænker din triglycerider, som er en type fedt, der er en risikofaktor for hjertesygdomme. Fordi det gode HDL-kolesterol og sænker LDL-kolesterol, der er mindre LDL i blodet, som kan bygge op på arterievæggene. Dette reducerer din risiko for hjerteanfald og slagtilfælde.

Overvægt og Fedme

Blot vejer mere end hvad er sundt for din højde og alder kan øge din LDL-kolesterol. I henhold til MayoClinic.com selv miste fem til 10 pounds kan hjælpe dig med at reducere din dårlige kolesterol niveauer. At have et body mass index på 30 eller højere, øges din risiko for højt kolesteroltal, MayoClinic.com noter.

Ryger

Rygning kan forårsage højt blodtryk og højt blodtryk forårsager skade på arterierne. Når dine arterier har arvæv, LDL-kolesterol, liggende i de beskadigede områder, som har hvide blodlegemer, således, at risikoen for blodpropper øges, i henhold til American Heart Association. Blodpropper kan forårsage et hjerteanfald eller slagtilfælde. Rygning sænker også dine gode HDL-kolesterol, som hjælper med at holde LDL-kolesterol i check. Ud over at hæve dit LDL kolesterol, rygning øger også din risiko for perifer arterie sygdom, hjerteanfald og slagtilfælde.

At Drikke Alkohol

Moderat indtagelse af alkohol, såsom rødvin, kan sænke din risiko for hjertesygdom, men kronisk drikke kan faktisk have den modsatte effekt og kan øge LDL niveauer. Ifølge en 2011-artikel, der er offentliggjort i "Alkohol og Alkoholisme," druk kan øge blodtrykket, som skader arterie vægge. Druk rejser også triglycerider, og som bidrager til en øget risiko for hjerte-sygdom, også. Artiklen gør opmærksom på, at drikke også øger det gode kolesterol niveauer, men som jævnligt drikker for meget, er dårligt for dit hjerte, på trods af, at.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Siri Stafford/Digital Vision/Getty Images
ADVERT

Mest populære