Sund Kost >> Sunde Måltider

Fem Vigtigste Kendetegn ved Sund kost

Skrevet af Valmue Carpenter; Opdateret 07 December, 2018

Sund kost handler ikke om afsavn, efter strenge ernæring regler eller sulte dig selv at tabe sig. Det handler om at få sund og holde sig sund ved at gøre smartere valg af fødevarer, herunder at se portionsstørrelser, begrænser fedt forbrug, spiser naturlige, hele fødevarer som frugt, grøntsager og hele korn og reducere forarbejdede fødevarer i kosten.

Portion Kontrol

Moderation er en del af grundlaget for en sund kost, og en del kontrol vil hjælpe dig med at nyde den mad som du elsker, i sundere måder. Servering størrelser er større end nogensinde før i restauranter, og mange mennesker kender ikke den korrekte portionsstørrelser for fødevarer. For eksempel, en servering af pasta er omkring halvdelen af en kop kogt, men de tjener størrelser på restauranter, er ofte mange gange dette beløb. Til at styre del størrelser og få den rigtige mængde af næringsstoffer til hvert måltid, opdele din tallerken mentalt i kvarte. En fjerdedel af pladen skal være komplekse kulhydrater som pasta eller kartofler. En fjerdedel skal være kød eller andet protein og resten skal bruges til grøntsager.

Frugt og Grøntsager

Frugt og grøntsager er fyldt med vitaminer, antioxidanter, fibre og mineraler, men indeholder få kalorier. Du foretager frugter og grøntsager, en del af din almindelige kost kan reducere risikoen for at udvikle visse kroniske sygdomme, som kræft, og giver din krop med næringsstoffer, der er afgørende for et godt helbred. Vegetabilske fødevarer er også fylde på grund af deres høje fiberindhold, så de afværge sult og mindske fristelsen til at binge spise senere.

Fuldkorn

Hele korn, som havregryn, brune ris og pasta, hele hvede mel, hele cornmeal og bulgur, kan sænke din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, herunder slagtilfælde og hjertesygdomme. Gør fuldkorn er en del af din kost kan også reducere risikoen for at udvikle astma, gummi sygdom, tandtab, højt blodtryk, tyk-og endetarmskræft og inflammatoriske sygdomme.

Begrænsning Af Usunde Fedt

Mens fedt er afgørende for en sund kost, bestemte typer af fedt bør undgås. Mættet fedt, for eksempel, kommer fra animalske kilder, øge kolesterolindholdet i blodet og øger risikoen for at udvikle Type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdom. Transfedtsyrer bør også undgås af de samme grunde. Sundere fedt, som bør indtages i moderate mængder omfatter enkeltumættet fedt og flerumættet fedt. Kilder omfatter nødder, frø, fisk, olivenolie og avocado.

Begrænsning Af Forarbejdede Fødevarer

Natrium bidrager til forhøjet blodtryk, som øger risikoen for at udvikle slagtilfælde eller hjerte-kar-sygdom. Op til tre fjerdedele af salt i en gennemsnitlig Amerikansk kost kommer fra forarbejdede fødevarer. Salt bruges som tilsætningsstof til at ændre farve og tekstur af fødevarer og bruges ofte som konserveringsmiddel eller smag modifier. Mange forarbejdede produkter, som på dåse, supper, brød, pasta, salat dressinger, snacks og korn, indeholder høje niveauer af natrium. Undgå disse fødevarer kan medvirke til at begrænse natrium i din kost og reducere risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom.

Om Forfatteren

Poppy Tømrer uddannet fra University of Missouri School of Journalism. Udover at undervise i journalistik til junior high studerende, hun også omfatter sundhed og fitness til "PUSH Månedlige" og Angie ' s Liste.

ADVERT

Mest populære